Sport

Szoros meccsen maradt alul az OTP Bank-PICK Szeged a Kielce ellen

Az OTP Bank-PICK Szeged három góllal, 28–31-re kikapott a lengyel Lomza Industria Kielce ellen a Machineseeker Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján. A hazaiak keretéből Mikler Roland és Luka Stepancic, a vendégektől Michal Oljniczak, Pawel Paczkowski és Benoit Kounkoud hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott meccsről.

Nyitott védekezéssel, illetve gyors és pontos támadásokkal kezdett az előző idényben BL-ezüstérmes Kielce, amely a hetedik percben már 6-2-re vezetett, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért. Ezzel átmenetileg sikerült megtörni a vendégek lendületét, de mivel a védekezés ezután sem működött hatékonyan, az ellenfél csakhamar visszaállította a négygólos különbséget, sőt növelte is azt.

28-31 LETT A VÉGE

A 23. percben a vendégek térdsérülés miatt elveszítették Haukur Thrastarsont, az ápolás miatti kényszerszünet a szegedieknek tett jót, mivel a folytatásban összeállt a védekezésük, és egy 5-0-s sorozattal egyenlítettek. A hajrá ismét a Kielcének sikerült, amely az első félidő után 16-13-ra vezetett. A folytatásban sem tudott két gólnál közelebb kerülni a lengyelekhez a magyar bajnok. A meccs utolsó öt percében sikerült ugyan közelebb kerülni, hiszen 25–30-ról pillanatok alatt 28–30 lett Martins, Gaber és Szita góljaival, ám egyenlíteni már nem sikerült, így 28–31-re a Kielce nyerte a hét meccsét. 

EGY HÉT MÚLVA AZ ELVERUM ELLEN LÉP PÁLYÁRA A SZEGEDI CSAPAT

A hazaiaknál Dean Bombac hat gólt szerzett, Mirko Alilovic 12 védést mutatott be. A túloldalon Arkadiusz Moryto nyolc, Dylan Nahi és Nicolas Tournat öt-öt találattal, Andreas Wolff 14 védéssel zárt. A két csapat 12. egymás elleni tétmérkőzésen a Kielce két vereség mellett immár tizedik alkalommal győzött. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a lengyel Orlen Wisla Plockot fogadja, a Szeged pedig egy hét múlva a norvég Elverum vendége lesz a BL csoportkörében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb