Közélet

Apa kezdődik? Látogatási tilalmat rendeltek el Szentesen

Szombat óta látogatási tilalom van érvényben a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház fekvőbeteg osztályain – áll a szentesi intézmény oldalán, ahol azt írták, a tilalmat ,a kezelt betegek egészségének és életének védelmében, a fertőzéses megbetegedések további terjedésének megelőzése érdekében hozták.

A fekvő betegek számára az elengedhetetlenül fontos küldeményeket reggel 8 és délután 6 óra között lehet leadni a portaszolgálaton, névvel és osztállyal megjelölve, betartva a higiéniai előírásokat. Mint a dokumentum írja, a betegek állapotáról a közeli hozzátartozók telefonon érdeklődhetnek.

Egy-két kivétel természetesen adott,

  • a kiskorú betegek szülője vagy törvényes képviselője bent lehet a kórházban,
  • a szülő nőknek joguk van arra, hogy az általuk megjelölt nagykorú személy velük lehessen,
  • a súlyos állapotú, vagy végstádiumú betegek pedig védőfelszereléssel látogathatóak,
  • ezen felül egyedi méltányosság keretében, indokolt esetben az intézmény vezetője alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt adhat a bent tartózkodásra.

Szegeden egyébként utoljára tavaly télen, az utolsó COVID-hullám idején rendeltek el látogatási tilalmat, ezt – mint tavasszal írtuk – a Nemzeti Népegészségügyi Központ márciusban enyhítette, április végén vonta vissza, így a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban a látogatás 2022. 04. 21. óta ismét engedélyezett. Hogy a szentesi kórház december 10-én, most szombaton bejelentett látogatási tilalmához más megyei intézmény csatlakozik-e, egyelőre nem tudni, amint újabb információk érkeznek, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb