Közélet

Döntött a kormány, veszélyhelyzeti támogatást kapnak a kis cégek

Jelenleg is vannak olyan kisvállalkozások, melyeknek december végén kifut az áramellátási szerződése. Most nekik próbál meg segítséget nyújtani a kormány a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében. Januártól ugyanis az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók áramellátását a döntés az úgynevezett veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosításával kívánja rendezni.

Az Index szerint ezt a lehetőséget a valóban kis cégek kapják meg, hiszen feltétele, hogy a 2022-es tényleges fogyasztás nem haladja meg a 2 gigawattórát. További fontos részlet, hogy csak azok élhetnek ezzel, melyek a keddi hatálybalépését megelőző napon még nem rendelkeztek januártól élő áramszerződéssel, sem elfogadott ajánlattal. Így tehát ezek a cégek szerdától jövő hétfőig, vagyis december 19-ig jelentkezhetnek az ellátásra, és az e-mail-címük megadásával nyilatkozatot kell tenniük az MVM Next honlapjának külön e célra létrehozott felületén. A határidővel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az jogvesztő.

HAVONTA FOG VÁLTOZNI AZ ÁR

A rendelet értelmében, ha megtörténik a nyilatkozattétel, akkor 2023. január 1. napjának kezdetével az MVM és a nyilatkozatot tett felhasználó között határozatlan időtartamra villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre. A villamosenergia-vásárlási szerződés a felmondásra irányuló jognyilatkozat közlését követő második hónap első napjára felmondható. Az így szerződő cégek határozatlan időre, havonta változó áron kapják az áramot. Az MVM Next ellenőrzi, hogy jogosan pályáztak-e a cégek a veszélyhelyzeti ellátásra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb