Mindenmás

Meglepetés decemberre: zivatarok miatt első fokú figyelmeztetést kaptunk péntekre

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére az OMSZ, Csongrád-Csanád megyére pedig elsőfokút zivatarok kialakulása miatt péntekre. Mint kiemelték, a térségünkbe érkező összefüggő csapadékzóna északkelet felé távozik, mögötte szórványosan valószínű zápor, nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben zivatarok is kialakulhatnak.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, csütörtök késő este délnyugat felől kiterjedt csapadékmező érkezik, amelyből az északi megyék térségében, főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint az Alpokalján éjszaka előfordulhat ónos eső. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a hóval borított tájakon akár egy milliméternyinél több sem kizárt. A tartós, többórás ónos eső miatt erre a megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Heves és Nógrád megyében gyenge ónos eső várható, ezekre a megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

A meteorológiai szolgálat zivatar miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye területére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb