Mindenmás

Bántalmaztak egy menekültet a déli határon, felmerült a hivatali bűncselekmény gyanúja, ezért az ügy a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségnél landolt

Friss sérülésekkel visszatoloncolt menekülttel találkozott a HVG csapata a határkerítés kapujánál, a szerb oldalon, aki azt állította, magyar egyenruhások bántalmazták – írja a portál pénteken. Mint kiemelték, a rendőrségnek ezek után küldték el kérdéseiket, levelük pedig az ügyészségen landolt. 

A HVG azt írja, hogy magának a bántalmazásnak nem voltak tanúi, de a menekültről készült fotót mellékelve elküldték a kérdéseiket az Országos Rendőr-főkapitányságnak, ahonnan egy általános válasz érkezett szerdán. Pénteken viszont kaptak egy hivatalos értesítést a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól arról, hogy a kérdéssort feljelentésként értékelték, de hatáskör hiánya miatt az ügyet a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészséghez továbbították.

FELMERÜLT A HIVATALI BŰNCSELEKMÉNY GYANÚJA

A határozat indoklásából kiderült, miután a határon a Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai önállóan nem, csak hivatalos személy jelenlétében intézkedhetnek, ezért felmerült a hivatali bűncselekmény gyanúja. A portál ezek után megkereste a szegedi ügyészséget is, hogy megtudták: volt-e már hasonló esetük, illetve hogy folyik-e olyan vizsgálat, amellyel együtt foglalkoznának ezzel az üggyel is. Kíváncsiak voltak arra is, hogy rendelkeznek-e olyan egyéb előzetes információval, amely alapján vizsgálatot indítanak a menekültek megverésével kapcsolatban. A HVG egyelőre nem kapott választ ezekre a kérdésekre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb