Közélet

Enyhül a nyomás a piacon, hamarosan a benzin ára is csökkenhet Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint

Enyhül a nyomás a piacon, Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hamarosan a benzin ára is csökkenhet. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint országszerte stabilizálódik az ellátás, tudta meg az Index.

STABILIZÁLÓDNI LÁTSZIK AZ ELLÁTÁS

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a december 6-ai Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot. Akkor már kígyózó sorok álltak a kutakon és folyamatosan nőtt azon töltőállomások száma, ahol már üzemanyaghiány lépett fel. Mára ez a helyzet rendeződni látszik, Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint országszerte stabilizálódik az ellátás.

JANUÁRBAN FOG IGAZÁN LÁTSZÓDNI, MENNYIRE VETIK VISSZA A MAGAS ÁRAK A FORGALMAT

“Ami jó hír, hogy a Mol is elkezdte szállítani az üzemanyagot a kis benzinkutaknak, 25 százalékban visszahelyezték az ellátást, ez is hozzájárul ahhoz, hogy enyhül a nyomás a piacon, tehát valószínűleg a százhalombattai finomító is visszaállt a rendes operációba” – mondta el a szakember az ATV műsorában. Szerinte az ünnepek alatt az emberek gyakrabban ülnek autóba, mint máskor, januárban fog igazán látszani, mennyire vetik vissza a magas árak a forgalmat.

A KÖZÉP – KELET – EURÓPAI ORSZÁGOK KÖZÜL MAGYARORSZÁGON A LEGDRÁGÁBB AZ ÜZEMANYAG

Mint az Index írta, a legfrissebb felmérés szerint a közép-kelet-európai országok közül Magyarországon a legdrágább a benzin és a gázolaj is: Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Szlovéniában sem kell annyit fizetni egy liter üzemanyagért, mint nálunk.

AZ ÜZEMANYAGÁRAK LEFELÉ MUTATÓ TRENDET JELEZNEK

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára ezzel kapcsolatban elmondta: “a forward árak, tehát a hónapokkal előre mutató árak is lefelé mutató trendet jeleznek, azt gondolom és remélem, nézve a benzinárakat, kőolajárakat, illetve a kőolaj-jegyzésárakat, hogy a következő időszakban, ha nem is jelentősen, de talán folytatódni fog az a trend, amit azért mostanában tapasztalni lehetett, hogy egy-két forinttal időről időre a nagykereskedelmi ár csökken”.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb