Szegedi ArcokVideo365

Legszegedibb Szegediek best of: “zavarba ejtő, ugyanakkor nagyon meg is érint” – Czutor Zoltánt, Joób Dórát és Kyle Eckhartot csíptük el a díjátadó után

Folytatódik a Legszegedibb Szegediek best of rovatunk, melyben Dr. Letoha Annamária, a Legszegedibb Gyógyító után Kyle Eckharttal, a Legszegedibb Tanítóval, Czutor Zoltánnal, a Legszegedibb Zenésszel és Joób Dórával, a Legszegedibb Nővel, Édesanyával készített interjúinkból idézzük fel Nektek a legjobb pillanatokat.

December 7-én került sor a Legszegedibb Szegediek közönségszavazás díjátadójára a Hungi Vigadóban. Csordultig telt a szívünk szeretettel, ahogy a több, mint 480.000 általatok leadott szavazat alapján köszönthettük városunk büszkeségeit. Természetesen, a díjátadót követően valamennyi kategória nyertesét elcsíptük egy beszélgetésre, amit majd mind bemutatunk Nektek is. A héten Kyle Eckhart, Czutor Zoltán és Joób Dóra ünnepi gondolatait ismerhettétek meg Magyar Andor kollégánk kameráján keresztül.

A LEGSZEGEDIBB TANÍTÓ: KYLE ECKHART (1.000 VOKS): “SZEGED AZ ITTHONOM, AMERIKA AZ OTTHONOM”

Kyle Eckhart, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium anyanyelvi angol tanára elmondta, meglepetésként érte, hogy jelölték a közönségszavazáson, a kollégáitól tudta meg a hírt, hogy versenyben van a Legszegedibb Tanítók kategóriában. “El voltam ájulva, amikor megláttam, mennyien szavazták rám, hiszen csak teszem a dolgomat, segítek a gyerekeknek és a felnőtteknek is az angol nyelv elsajátításában” – mondta el a díjazott, majd hozzátette, nagyon nagy öröm számára, hogy munkájával annyi embert meg tud érinteni.

Mint mondta, ez abból fakadhat, hogy bár szögedinek vallja magát, egyúttal amerikai is, ezáltal pedig kicsit másképp látja, tanítja a nyelvet a fiataloknak. Közvetlenségének köszönhetően bátran fordulnak hozzá tanítványai. Kyle Eckhart abba is beavatott bennünket, már 23 éve él Szegeden és nagyon hálás azért, hogy itt befogadták őt az emberek. “Szögedi gyeröknek vallom magamat. Az a jó a magyar nyelvben, hogy megkülönbözteti az itthont és az otthont. Szeged az itthonom, Amerika pedig az otthonom” – mondta el a Legszegedibb Tanító.

A LEGSZEGEDIBB ZENÉSZ: CZUTOR ZOLTÁN (5.800 VOKS): “SZEGEDEN ÉRZEM MAGAM A LEGTERMÉSZETESEBBEN”

Czutor Zoltán, a Belmondo szegedi frontembere elmondta, nagyon elérzékenyült, amikor megtudta, szülővárosa megszavazta számára a Legszegedibb Zenészek kategória díját. “Minden díjnál egy normális ember azt gondolja, hogy érdemtelen rá, de az nagyon jólesik, hogy ez egy közönségszavazás volt. Zavarba ejtő is, ugyanakkor nagyon meg is érint” – mondta el az énekes.

Czutor Zoli abba is beavatott, hogy szülővárosában fellépni is teljesen más, mint bárhol máshol. “Itt érzem magam a legtermészetesebben, pontosan tudom, hogy mindenki érteni fogja a poénokat, mög beszélhetök így, ha hazajövök, mert a barátaimmal, mindig így beszélünk, értelmetlen lenne máshogy” – árulta el a Legszegedibb Zenész.

A LEGSZEGEDIBB NŐ, ÉDESANYA: JOÓB DÓRA (700 VOKS): “A KATEGÓRIÁBAN VALAMENNYI RÉSZTVEVŐ MÉLTÓ LETT VOLNA ERRE A CÍMRE”

Joób Dóra tizenegy gyermek édesanyjaként abszolválja minden nap az előtte álló kihívásokat. Mint mondta, ez valóban nem egyszerű feladat, de tudatosan vállalták és mindig is sok gyermeket szerettek volna. “Élvezzük minden nehézségével együtt” – árulta el a Legszegedibb Édesanya, aki blogjában osztja meg tapasztalatait érdeklődő olvasóival. Elárulta, a kezdeményezés évekkel ezelőtt indult. Akkor már többen megkeresték Dórát azzal a kéréssel, hogy szívesen olvasnának a nagycsalád mindennapjairól. “Mivel korábban nekem is jól jött volna egy hasonló olvasmány, belevágtam az írásba és közben rájöttem, hogy ez engem is mennyire kikapcsol” – mondta, majd hozzátette, nagyon inspiráló, amikor a visszajelzésekből érzi, nincs egyedül, mások is hasonló cipőben járnak és ugyanolyan problémákkal küzdenek a mindennapokban.

Dóra azt is elárulta, nagyon megtisztelő számára, hogy a közönség őt szavazta meg a Legszegedibb Nő kategória nyertesének, de úgy gondolja, a kategóriában valamennyi résztvevő méltó lett volna erre a címre. Elárulta, az ő személyes kedvence Prof. Dr. Katona Márta, csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus volt, akire többször is leadta a voksát.

2023-BAN JÖN A FOLYTATÁS

Ismersz olyat, akire méltán büszke lehet a környezete? Aki nap mint nap hozzátesz ahhoz, hogy jobb legyen a szegediek élete? Küldd el a nevét és egy pár mondatos indoklást a [email protected], vagy Facebook üzenetben! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Köszönjük a rengeteg szavazatot, köszönjük a támogatást!

Boutique Optique by PrágaiPrágai LátszerészetSz-Plast Ablak Kft.Pizza Monkey SzegedBioHair NapfényTrója Ételbár és Hummusz TerraceREÖK Kézműves CukrászdaGlobal FitnessContext SzegedDresscode for Men by ContextRozmaring Étterem SzegedDelimo Cukrászda, Garden Bistro & Beach Szeged

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb