Közélet

Mutatjuk, hogy a hivatalok igazgatási szünete alatt, hol tudunk ügyeket intézni Szegeden

December 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz, ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva tart Szegeden is. A halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok, valamint országszerte 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda is korlátozott nyitva tartással fogadja az ügyfeleket a szünet alatt – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

MEGYÉNKBEN A SZÜNET ALATT EZEK A HIVATALOK LESZNEK NYITVA

A szünetben is felkereshető kormányablakok korlátozott nyitvatartása országosan egységes lesz: december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) minden kormányablak és okmányiroda zárva tart. A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu weboldalon lehet tájékozódni – áll a közleményben. Csongrád- Csanád megyében nyitva tart majd:

  • Szeged, Rákóczi tér 1.
  • Hódmezővásárhely, Ady Endre út 14.
  • Mórahalom, Milleniumi sétány 17.

Fotó: kormanyablak.hu

A FÖLDHIVATAL JANUÁR 9-IG SZÜNETELTETI A FÉLFOGADÁST

Tájékoztattak arról is, hogy az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok közül a legtöbb zárva lesz az igazgatási szünet teljes ideje alatt. A földhivatalokban még január 9-én is szünetel a félfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket. Erről Bartok Zsófia kollégánk írt korábban.


VANNAK OLYAN FELADATOK, MELYEKET AZ IGAZGATÁSI SZÜNET ALATT IS ELVÉGEZNEK

Mivel az igazgatási szünetben is elérhető hivatalok nyitvatartása és helyszíne is eltérhet a megszokottól, azt javasolják, hogy az ügyeiket intézni kívánók mindenképpen tájékozódjanak az adott megyei kormányhivatal honlapján. A kérelmek elektronikus úton vagy e-papíron bármikor benyújthatók, azokat az igazgatási szünet végeztével dolgozzák fel – közölték. Kitértek arra is, hogy a folyamatosan indokolt hatósági ellenőrzéseket, és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzik:

  • többi között a népegészségügy,
  • az áldozatsegítés,
  • a munkavédelem,
  • az állategészségügy- és élelmiszerbiztonság,
  • a fogyasztóvédelem területén,
  • illetve ellátják feladataikat a családvédelmi szolgálatok is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: desk chair no wheels
'Fel a tetejéhez' gomb