Kikapcs

Január elejéig látható a 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás Szegeden

Január elejéig látható Szegeden, a Klauzál téren a 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Közel 250 fotográfus mintegy 6000 pályaművéből választották ki a legjobb alkotásokat, amelyekben Szegeden is gyönyörködhetünk.

A 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjnyertes képeiből rendezték meg a 40. Magyar Sajtófotó Kiállítást, ami most Szegeden tekinthető meg. A 40. Magyar Sajtófotó Pályázatra 245 fotográfus 2305 pályaművet töltött fel. Az egyedi és a sorozat kategóriákba benevezett képek száma összesen 5810 darab volt.

NAGYDAJÍAS LETT A MÁSODIK ÉLET

Érdekesség, hogy a MÚOSZ Nagydíját a legkiemelkedőbb teljesítményért Móricz-Sabján Simon Második élet című képriportjával érdemelte ki, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott André Kertész-nagydíjat a legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért Bődey János Anya éljen, ezt az egy ajándékot kérték karácsonyra című munkájáért kapta meg. A pályázattal párhuzamosan a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya meghirdetett egy tervezői díjat és egy könyvpályázatot is. A legjobb képhasználatért járó Molnár István-díjat egy megjelent vagy tervezési fázisban lévő, fotósorozatot bemutató layoutnak ítélik oda; a díj nyertese Heltai Ákos tipográfus lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb