Szeged365 sültestál-teszt, Garden-módra: lassan tényleg jobban megéri étteremből rendelni, mint bevásárolni, aztán nekilátni főzni
Fejest ugrottunk a Garden Bistro adventi kínálatába, akik meglepően élhető árakon kínálnak óriási, egyben minőségi sültestálakat szent estére. A hétvégén körbeteszteltük a kínálatot, lőttük mellé pár fotót plusz megállapítottuk, hogy az emberiség legjobb találmánya a sör és az alufelni után még mindig a hektoliter házi tejföllel meglocsolt töltött káposzta.
A GARDENNÉL NINCS GÁZ, MERT UGYE, GÁZ SINCS
Nincs gáz, ha nincs gáz – tartja az ősi sziú közmondás, amelyet a fűtési szezon közeledtével a Damjanich utcai Garden Bistro is magáévá tett: az összes konyhai eszközüket villamos árammal működtetett berendezésekre cserélték le, körbeszigetelték a vendégteret, napelemekre pályáztak, így áremelés helyett a felsorolt okos megoldásokkal készültek fel az energiaválság okozta kihívásokra. Mint legutóbbi videónkban megmutattuk, az enteriőr is újjászületett, az elmaradhatatlan központi medence, a fából épült híd és a falra szerelt biciklik megmaradtak, azonban a raklapbútorokat sokkal egyedibb, elegánsabb szettre cserélték.
Mint Horváth Norbert üzletvezetőtől megtudtuk, a karácsony hete főként két dologról szól náluk,
- az egyik a vadonatúj, Balla Géza által felavatott borterem, ahol non-stop céges bulik mennek,
- a másik pedig az ünnepi sültestált-kínálat, amely hatalmas népszerűségnek örvend.
TÉNYLEG NEM ÉRI MEG ELMENNI BEVÁSÁROLNI
Az árak a Gardeneseknél nem szálltak el, és persze, ahogy megszokhattuk, az adagok mennyisége és minőségi is rendben van – mindezt pedig úgy írjuk, hogy a hétvégén alapos tesztelés alá vettük az ünnepi finomságokat. Egy karácsonyi, családi tálat próbáltunk ki, rajta a füstölt sajtos, spenótos, baconos jércemell volt az abszolút kedvencünk, de az aszalt szilvás kemencés csirkecomb is 10/10 volt. Árban a 4 főre méretezett, de 5-6 kisebb étkű embert is jól lakató tál 16.990 Ft volt, ami tekintve a minőséget és a mennyiséget meglehetősen korrektnek számít, a durva az, hogy lassan ott tartunk,
…hogy jobban megéri étteremből rendelni szent estére, mint valamelyik szegedi multiban betárazni és nekiállni főzőcskézni.
TEJFÖLT TEJFÖLLEL, MEG EGY KIS TÖLTÖTT KÁPOSZTÁVAL, A SOK-SOK TEJFÖL KÖZEPÉN
Ha belakalkuláljuk, hogy mennyi időt, idegbajt, vesződséget spórolunk meg, akkor pedig tényleg nincs mese, rendelni kell. Apropó, bár cikkünk témája a sültes tálak voltak, mi a hétvégén rápróbáltunk a töltött káposztára is, amelynek a fő skillje az volt, hogy minden felesleges show-elem nélkül pont olyan volt, mintha a nagymamáink készítették volna. Évek óta megy a gasztro-szakmában a “házias ízek” rigmussal történő dobálózás, amely az esetek többségében semmi autentikusat nem jelent, csupán egy elcsépelt marketing-formulát, de itt most tényleg “házias” volt, amit tapasztaltunk. Tejföl-fétisiszta Szeged365 olvasók figyelmébe külön ajánljuk a tételt, a Gardenesek saját készítésű szósszal locsolják meg a töltött káposztájukat, nálunk az utóbbi mindent vitt.
A kínálat tételeit az alábbi ingógrafikán mutatjuk meg, ha kedvet kaptál hozzá, itt az idő, csörögj rá a Garden-arcokra és dobd le a válladról a “mi a fenét egyen a család szenteste?” dilemma terhét.
Mutatjuk, hol tudod előrendelni őket szent estére:
személyesen: 6724 Szeged, Damjanich utca 7/a
adventi infó vonal: +36 70 427 3366
email: [email protected]
3 hozzászólás