Szegedi ArcokVideo365

Kanyarból előz a Garden Bistro: többé nem használnak gázt, áremelés helyett extravagáns belsőtérrel és ütős programokkal gyúrnak rá az év végére

Bezárás? Leépítés? Áremelés? Hetek óta non-stop érkeznek a szegedi vendéglátósokról szóló negatív hírek, azonban a Damjanich utcai Garden Bistrov egy egészen más megoldást talált a kialakult energiaválságra. Horváth Norbert és csapata kanyarban előz, nem küldtek el senkit, árakat sem emeltek, inkább megújult enteriőrrel, vadonatúj rendezvényteremmel és egy kisebb fesztiválnak megfelelő őszi programmal küzdenek azért, hogy 2023-ban is Garden legyen a Garden. Interjúnkban túlélési stratégiákról faggattuk az üzletvezetőt, egyben igyekszünk pozitív példát mutatni, bebizonyítva, hogy előre menekülve, okosan is lehet kezelni egy válsághelyzetet. 

GÁZ? FELEJTSD EL, MIELŐTT TÉNYLEG GÁZ LESZ BELŐLE 

“Első kanyarban megpróbáltuk kivenni a gázt a konyhából, gyakorlatilag az összes eszközünket villamos árammal működtetett berendezésekre cseréltük le” – magyarázta Horváth Norbert üzletvezető, mint mondta, mivel nagy az étterem légköbmétere, álmennyezetet húztak fel, de rendkívül fontos a vendégtér beszigetelése is, amely a Beach elülső és külső részét is érinti. Profin szigetelő SZ-PLAST Ablak nyílászárókra cseréltek, közben pedig elkezdték a napelemek beszerzését, ez jelenleg is folyamatban van. Megújult a design, a raklapbútorok helyett elegánsabb, kifinomultabb darabok érkeztek, de az átalakítás során egy teljesen új különtermet, egy külön bortermet is létrehoztak. Az utóbbira már most is nagy az érdeklődés, mint az üzletvezető elmondta, rengetegen foglalják be év végi, céges bulihoz.  

HÁLÁSAK A TÖRZSVENDÉGEIKNEK 

Horváth Norbert örömmel újságolta, hogy még mindig nem kellett megemelniük a rendkívül népszerű déli menüsoruk árait, ennek az oka az, hogy rengeteg vendégük van ilyenkor, akiknek köszönhetően ha nehezen is, de tartani tudják az ő kategóriájukban kiemelkedően barátinak számító 2000 Ft alatti árfekvést. 

“Hálásak vagyunk. Jött a COVID, de a Garden törzsvendégei kitartottak mellettünk. Aztán most, itt az energiaválság és ugyanezt tapasztaljuk. Borzasztóan jó érzés, erőt ad, tényleg nem győzzük megköszönni” 

– magyarázta. 

Köszönetként alaposan belehúztak az idei őszi programokba, nemrég két telt házas bulit tartottak, az egyiken Jolly, a másikon Fekete Pákó volt a vendég, az utóbbi miatt még az RTL Klub stábja is Szegedre jött. Az ősz hátralévő része is nagyon erős lesz, 

  • Hamarosan együtt lép fel Nótár Mary és Kökény Dani,
  • Jönnek a Márton-napok, 
  • És a már most is telt házas Balla Géza borvacsora, a legendás erdélyi borász személyes vezetésével. 

JÖJJÖN A LÉNYEG: ILYEN LETT A MEGÚJULT GARDEN

Kilométer hosszan magyarázhatnánk, mennyire vagány lett a régi-új Garden, azonban mi inkább megmutatjuk, íme Magyar Andor kollégánk videója a Damjanich utcából: 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb