Mindenmás

A szegedi tram-train karambol után szabadon: két villamos ütközött este a fővárosban, súlyos sérült is van

Súlyos baleset történt a Petőfi híd pesti hídfőjében a Boráros téren hétfő este 20:50 körül – írta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE), miután egy 2026-os Combino a hídról lefelé jövet hátulról belecsattant a 2014-esbe. Sajtóértesülések szerint hat sérült van, öt utas könnyebben, a járművezető súlyosabban sérült.

Az Országos Mentőszolgálat hétfő este az Indexnek elmondta: a helyszínre több mentőegység is érkezett, egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba. A 2026-os Combino járművezetőjét a tűzoltók szedték ki a fülkéből. Először könnyű sérültnek jelentették, de később koponyasérülést állapítottak meg nála, így átminősítették súlyosnak.

A VEKE, a Telex és az Index fotói a helyzínről:

FRISSÍTVE: VALÓSZÍNŰLEG ROSSZULLÉT OKOZTA A BALESETET

A BKV a HVG érdeklődése nyomán kedden délelőtt küldött közleményt a balesetről, eszerint hatan – köztük a ráfutó villamos vezetője – megsérültek, a villamosokban több száz milliós nagyságrendű kár keletkezett. A BKV azt írta, hogy az elsődleges feltételezések szerint a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta. „A balesetben megsérült munkatársunkat jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil” – írták.

SZEGEDEN VASÁRNAPRA VIRRADÓ ÉJJEL TÖRTÉNT HASONLÓ, CSAK VILLAMOS HELYETT TRAM-TRAINNEL

Vasárnap éjfél körül két tram-train ütközött a vasútállomásnál, a baleset körülményiről a MÁV hétfőn szólalt meg. Mint szerkesztőségünknek küldött levelükben kiemelték, a vizsgálat még folyamatban van, de az elsődleges jelentések alapján emberi mulasztás okozhatta a balesetet. 

A szegedi karambol során nem tartózkodott utas a két járműben, személyi sérülés nem történt, viszont a szerelvényekben jelentős anyagi kár keletkezett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb