Mindenmás

Napi pakk: élénk szél, 5 fok és a nap, amikor megszűnt a 10-es busz Szegeden

Kitört a karácsony előtti utolsó kedd, amelyet őszintén reméljük, már nem a munkahelyi stressz és a hétköznapok őrültek háza ural majd a Szeged365 olvasóinál. Érkezünk a legfontosabb napindító információkkal, plusz néhány érdekességgel 2022. december 20-hoz kötődően, legyen gyönyörű a reggeletek!

NÉVNAPOSOK, 10-ES BUSZ ÉS EGY SZÜRREÁLIS ÉVFORDULÓ

Boldog névnapot Nektek,

  • Viola,
  • Urbán,
  • Orbán,
  • Pelágiusz,
  • Dárius,
  • és Anasztáz!

Egy döbbenetes évforduló érkezik: ma 127 éve, hogy Magyarországon engedélyezték, hogy az egyetemek bölcsészettudományi és orvosi karát női hallgatók is látogathassák. 2022-es fejjel felfoghatatlan, de egészen addig a József Attila Tudományegyetemre sem járhattak hölgyek a fent említett szakokra.

9 éve, 2013. december 20-án volt a szegedi 10-es busz utolsó üzemnapja, 20-án délutántól a 10-es troli indult helyette, a buszjárat 21-én szűnt meg teljesen. A legendás járat a Tarján, Víztorony tér és a Honvéd tér között közlekedett, Szeged egyik legsűrűbben közlekedő autóbuszos viszonylata volt, amelyet 2013. december 21-étől a 10-es trolibusz váltott fel. 

A FEHÉR KARÁCSONYT BUKTUK, DE A PÁRÁS-KÖDÖS REGGEL A MIÉNK, SZEGEDIEKÉ

Kedden többfelé lesz felhős az ég, de helyenként naposabb időszakokra is számíthatunk. A párás-ködös reggelt és az élénk délkeleti szelet kora délután 5 fok körüli hőmérséklet kíséri majd Szegeden.

Apropó, ha már a témánál vagyunk: kifejezetten enyhe, kora tavaszias időjárás jöhet az ünnepekre Szegedre, ergo, a fehér karácsony az idén elmarad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb