Mindenmás

Napi pakk: 7 fok és napos időjárás jön Szegedre, Orbán Viktor évértékelőt tart

Csupa izgalmakat hozott nekünk ez a szerda! Ma van a téli napforduló, tehát az év “legsötétebb” napja, holnaptól már hosszabbodnak a nappalok Szegeden. Ezzel együtt melegedés veszi kezdetét, napos, 7 fokos időjárásnak nézünk elébe. Sőt, Orbán Viktor is megszólal ma, rendkívüli Kormányinfón értékeli a történésekben gazdag 2022-es évet! Jövünk a legfontosabb infókkal, itt a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK, TÉLI NAPFORDULÓ ÉS DEMJÉN FERENC

Nagyon boldog névnapot minden Tamás, Bodomér, Izidor, Izor, Péter, Pető, Témisz és Thomasz nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek szerdára:

  • ma van a téli napforduló! A csillagászati tél december 21-én kezdődik. Ezen a napon lesz a leghosszabb az éjszaka és a legrövidebb a nappal. Innentől hosszabbak lesznek a nappalok egészen a következő napfordulóig.
  • 166 éve született Feszty Árpád festőművész (Magyarok bejövetele – körkép). Főleg vallási tárgyú és történeti képeket festett. Népszerűségét elsősorban a Magyarok bejövetele (1896) c. körképének köszönhette, amely ma a Ópusztaszeren látható.
  • 76 éve látta meg a napvilágot Demjén (Rózsi) Ferenc, Kossuth-díjas magyar énekes, dalszövegíró és basszusgitáros.

NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán az ország legnagyobb részén felhős, borongós, néhol párás, ködös idő várható. Kezdetben a keleti és a déli tájakon süthet ki a nap hosszabb időre, tehát Szeged környékén is számíthatunk egy kis napsütésre. Hajnalban -3, napközben 7 fok körül alakulhat a hőmérséklet városunkban.

ORBÁN VIKTOR ÉVET ÉRTÉKEL

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart szerdán a Kormányinfó keretében, az eseményen részt vesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is. Az eseményről természetesen percről percre beszámolunk majd a Szeged365-ön!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb