Közélet

FBSZ: az ellátás kezd helyreállni, január közepén már az ország bármely kútján teletankolhatjuk az autónkat

“Mindenki próbálja a régi ellátójával helyreállítani az árstop bevezetése előtti beszállítói kapcsolatot, és az ellátás kezd helyreállni” – mondta a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor arra a 24.hu azon kérdésére, hogy mi történt azóta, hogy a kormány december 6-án éjjel bejelentette az üzemanyagárstop megszüntetését.

Mint ismert, a kormányzati lépés előtt három héttel már nem szállított üzemanyagot a Mol a kis benzinkutaknak, amelyek korábban importból szerezték be az üzemanyagot. Az import azért lehetetlenült el, mert, amint ársapkás lett a nagykerár is, már nem érte meg az importőröknek Magyarországra hozni az üzemanyagot. Most mindenhol azon dolgoznak, hogy feltöltsék a készleteket, Egri Gábor szerint folyamatosan normalizálódik a helyzet.

JANUÁR KÖZEPÉRE ÁLLHAT HELYRE AZ ELLÁTÁSI REND

Az FBSZ elnöke úgy véli, január közepére állhat helyre a benzinkutakon a korábbi, az árstop bevezetése előtti ellátási rend. Azaz ekkorra érhető el, hogy már ne legyenek leragasztott pisztolyok, mennyiségi korlátozások, esetleges lefogyások. Vagyis, január közepére állhat elő, hogy a kis kúton vagy nagy kúton, azaz bárhol garantálható legyen az, hogy az autósok akkor és annyit tankolhassanak, amennyit akarnak. “Most még egy kicsit döcög az ellátás, de már nem olyan vészesen, mint az ársapka eltörlése előtti időszakban. Már nem jellemző, hogy több napig ne legyen egy kúton üzemanyag, inkább csak néhány óráig fordulhat elő hiány, ameddig nem ér oda a tartálykocsi” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb