Közélet

Itt az áttörés az üzemanyag-ellátásban, ismét mindenkinek szállít a MOL

A MOL ismét tud üzemanyagot szállítani azoknak a kisbenzinkutaknak, amelyekkel szemben nincs szerződéses kiszolgálási kötelezettségük – közölte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

A Mol egy hónapja, még az üzemanyagárstop feloldása előtt jelentette be, hogy az országban kialakult üzemanyag-hiányos helyzet miatt nem tudnak ellátni rengeteg magyarországi benzinkutat – idézte fel a történteket az Index. Az árstop december 6-án történt feloldása segített ugyan a probléma megoldásában, de azt a szakértők is közölték akkor, hogy néhány napba vagy 1-2 hétbe még beletelhet, mire az ellátás helyzete rendeződik Magyarországon. 

Egri Gábor most arról számolt be, hogy hétfőn a Mol ismét megkezdte a szállítást azoknak a kutaknak is, amelyeket eddig egyáltalán nem tudott ellátni. Egyelőre csak az általuk igényelt mennyiségnek a negyedét kapják meg a vállalattól, de ez arra már elég, hogy a töltőállomások elkezdjék visszapótolni a készleteiket. Az FBSZ vezetője azt is hozzátette: 

nagyjából januárra állhat vissza a kisebb benzinkutak normális üzletmenete.

Ehhez arra is szükség van, hogy az autósok visszaszokjanak az utóbbi hetekben kiüresedett töltőállomásokhoz, ez a folyamat már megkezdődött. A kisbenzinkutak kínálata egyelőre messze nem maximális, de mennyiségi korlátozás a legtöbb esetben már nincs náluk – mondta Egri Gábor a Világgazdaságnak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99live.net
'Fel a tetejéhez' gomb