Mindenmás

Tengerentúli francia egyetemekkel bővítette Erasmus kapcsolatait az SZTE

Az idei évben több, tengerentúli francia egyetemmel is bővítette Erasmus kapcsolatait a Szegedi Tudományegyetem. A közlemény szerint az intézmény új partnere lett:

  • a Francia Guyanai Egyetem (Université de Guyane),
  • a Lycée Agricole d’Opunohu, a University of French Polynesia (Université de la Polynésie française)
  • és a University of Reunion.

A felsorolt intézmények mellett a széleskörű hálózattal bíró Pasteur Intézet több egysége is szakmai gyakorlati helyet kínál az érdeklődő hallgatóknak a tengerentúli régiókban.

AZ SZTE 1998 ÓTA VESZ RÉSZT AZ ERASMUS PROGRAMBAN

A Szegedi Tudományegyetem 1998 óta vesz részt az Erasmus programban. Jelenleg az egyetemnek 36 ország 556 európai partnerintézményével több, mint 1000 kétoldalú szerződése van. A programban az SZTE mind a 12 kara részt vesz. A program népszerűségét mutatja az 5711 kiutazó és 3920 bejövő hallgatói mobilitás, valamint a 3358 kiutazó oktatói és 1675 bejövő oktatói mobilitás. “Az új együttműködések beleillenek a Szegedi Tudományegyetem Európán kívüli kapcsolatrendszerének bővítését szolgáló, tudatos, stratégiailag indokolt folyamatba” – mondta Zilahi Tibor, az SZTE Erasmus+ intézményi programkoordinátora.

Az új, tengerentúli francia kapcsolatok a Mezőgazdasági Kar aktív akadémiai kapcsolatait felhasználva, agrártudományi, biológiai, egészségtudományi, idegen nyelvi és más tudományterületekre is kibővíthető együttműködésekre terjednek ki az ERASMUS program pénzügyi támogatásával. Az együttműködések egyúttal a Szegedi Tudományegyetem frankofón kapcsolatainak megerősítését is jelentik. Az SZTE-n külön Frankofón Egyetemi Központ szolgálja az intézményben zajló francia nyelvű képzések és kutatások elősegítését, a frankofónia nemzetközi szervezeteivel folyó francia nyelvű együttműködések koordinációját, valamint a frankofón egyetemi tevékenység egységes megjelenítését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb