Közélet

2024-ig hosszabbítják meg a babaváró hitelt Magyarországon

Mandiner információi szerint 2024-ig meghosszabbította a kormány a babaváró hitel felvételének lehetőségét. A lap úgy tudja, az erről szóló rendelet szerdán jelenik meg a Magyar Közlönyben, azaz egyelőre nem tudni, a pontos feltételek változnak-e 2023-tól az eddigiekhez képest.

A babaváró hitel meghosszabbítását egyébként már a nyáron megígérte a kormányzat, Orbán Viktor a múlt heti sajtótájékoztatóján a megtartásának fontosságáról is beszélt.

A lap kiemelte azt is, hogy a babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.

FRISSÍTVE: 2024 VÉGÉIG MARAD A BABAVÁRÓ HITEL

2024-ig meghosszabbította a kormány a babaváró hitel felvételének lehetőségét, áll a szerdai Magyar Közlönyben megjelent rendeletben. A babaváró hitel és a babaváró támogatás igénybevételéről szóló szerződés 2024. december 31-éig köthető meg. A határidő tehát két évvel meghosszabbodik, de a támogatás egyéb feltételei nem változnak.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nohèm
'Fel a tetejéhez' gomb