Közélet

Afganisztáni katonatisztet és parancsnokot is elfogtak tegnap Szabadkánál – 25 olyan migránst tartóztattak le, akik részt vehettek a horgosi lövöldözésben

Nagyszabású rendőri akciót tartottak tegnap a Szabadka melletti erdős területen. 109 migránst fogtak el, közülük 25 biztonsági szempontból jelentős személy lehet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a Horgos melletti lövöldözésben – jelentette ki Mile Jandrić, a határrendészet vezetője a Szabad Magyar Szó szerint.

Jandrić az RTS-nek elmondta, hogy a letartóztatottak között van két afganisztáni katonatiszt is, akik közül az egyiket a francia rendőrség több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt keres, a másikról pedig kiderült, hogy az afganisztáni 313-as dandár állomásozó tisztje és parancsnoka.

AFGÁN CSOPORTOK HARCOLNAK A TERÜLETEKÉRT

„Ezek az események, a lövöldözések az afgán csoportok területért folytatott harcának a részei. Két bűnözői csoport létezik, az egyik csoportot három hete, a többieket pedig tegnap tartóztattuk le” – mondta Jandrić, aki szerint az említett csoportok számára Szerbia csak egy állomás a nyugat-európai országok felé vezető úton. Elmondása szerint a Szabadka melletti tábort drónos felderítés után közelítették meg a hatóságok. „Olyan bűnözői csoportról van szó, amely a fegyver- és robbanóanyag-kereskedelemtől kezdve a bűncselekmények különféle fajtáival foglalkozik, letartóztatásuk során automata fegyverek mellett bizonyos mennyiségű kábítószert is találtak” – jelentette ki a határrendészet vezetője. A Szerbiában tartózkodó migránsok 80 százaléka Afganisztánból származik, de érkeznek Pakisztánból és Szíriából is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb