Szegedi Arcok

Isten hozott, Bettina! 1 óra előtt 1 perccel született meg 2023 első szegedi babája

0 óra 59 perckor született meg a 2023-as év első szegedi kisbabája, aki kislány, a keresztneve pedig Bettina – tudtuk meg az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársaitól. Szívből gratulálunk, egyben jó egészséget kívánunk Bettinának és családjának!

Az év első magyarországi babája Zalaegerszegen, éjfél után 35 másodperccel született meg. A Závennek elnevezett kisfiú 48 centiméterrel, 2840 grammal, császármetszéssel jött a világra – közölte az MTI. A 34 éves édesanyjának ő a második gyermeke.

Hamarosan 3 éves lesz a Szeged365, ezért már tudunk mutatni egy kis visszatekintést baby-boom ügyben:

  • A 2021-es év első szegedi babája egy kislány lett, aki nem sokkal éjfél után, 0:35 perckor látta meg a napvilágot. Fanni csak alig fél órával később érkezett meg, mint az ország első babái: éjfél után 1 perccel született ugyanis egy időben egy kisfiú, a fővárosban, és egy kislány, Salgótarjánban.
  • A 2022-es év első szegedi újszülöttje kisfiúként látta meg a napvilágot. A baba a Noel nevet kapta, és pontban reggel 6 órakor született a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb