Mindenmás

Party hard, négy keréken: 46 részeg sofőrt kaptak el szilveszterkor a rendőrök

Pörgősen telt a hazai rendőrök szilvesztere, az újév első óráiban összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt, a részeg sofőrök közül ketten voltak Csongrád-Csanád vármegyeiek, az egyiket Makón, a másikat pedig Szegeden csípték el. Éjfél és reggel 6 között 18 esetben, 17 személlyel szemben indítottak eljárást pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt országszerte, Szegedre viszont csak névtelen bejelentések jutottak.

Mint korábbi Szeged365 cikkeinkben írtuk, sűrű szilvesztert zártak a mentősök és a tűzoltók is,

  • az előbbiek rekord mennyiségű, 3608 esetet láttak el, 188 embert vittek detoxikálóba,
  • az utóbbiak 197 segélyhívást kaptak december 31-én, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást.

18 ESETBEN INDULT ELJÁRÁS PIROTECHNIKAI SZABÁLYSÉRTÉS MIATT, 10 SÉRÜLT VOLT

Mint a rendőrség vasárnap délután kiadott összesítője írta, pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 2022. december 31-én 12 óra és 2023. január 1-jén 6 óra között 18 esetben 17 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség országszerte.

Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 4 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására.

Szegeden konkrét intézkedés nem volt, viszont kaptak két lakossági bejelentést, melyek témája petárdázás volt.

46 ITTAS SOFŐRT KAPTAK EL, VOLT KÖZTÜK SZEGEDI IS

Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt, közülük az egyik Szegeden, a másik Makón ült autóba úgy, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

A rendőrségi összesítő az alábbi, szilveszteri esetekről számolt be:

  • Zala vármegyében Zalaegerszegen robbant fel egy tűzijáték egy gyermek mellett, Veszprém vármegyében Zircen egy fiatalkorú fiú úgy gyújtotta meg a pirotechnikai eszközt, hogy kézsérülése keletkezett.
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Petneházán szintén egy gyermek sérült meg, akinek a kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Bódvaszilason egy férfi gyújtott meg egy tűzijátékot, amely égési sérülést okozott. Valamennyien súlyos sérüléseket szenvedtek.
  • Miskolcon szintén tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni otthonát. A tüzet okozó férfi ellen közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb