Mindenmás

A vármegyénkben három kisposta is újranyitott: mától a makói, a szikáncsi és a királyhegyesi hivatal is tárt kapukkal várja az embereket (frissítve)

Véget ért a kényszerszünet, január 2-ával összesen 45 postahivatal fogadja újra az ügyfeleket – írtuk meg hétfőn délelőtt, azóta kiderült, hogy ebből három már biztos, hogy a vármegyénkben van. A Promenád24 beszámolója szerint ma megnyitotta kapuit:

  • a makói 2-es posta,
  • a vásárhely-szikáncsi kisposta
  • és a királyhegyesi hivatal is.

Mint korábban megírtuk, Makón Farkas Éva Erzsébet, polgármester már novemberben többször is megkereste levélben a Magyar Posta vezetőjét, amelyben azt ajánlotta, hogy minden költséget átvállalnak, ha ezzel nyitva maradhat az hivatal. A tárgyalás sikeres volt: elengedték az épület bérleti díját, átvállalták a teljes üzemeltetési költséget és fizetik az ott dolgozó 2 fő munkabérét és annak járulékait is, így ismét megnyithatott a hivatal a településen.

FRISSÍTVE: A CSONGRÁDI KISPOSTA IS KINYITOTT

A Magyar Posta Zrt., a csongrádi önkormányzattal kötött megállapodás alapján a Szőlőhegyi utcai 2. sz. posta szüneteltetését feloldja, az érintett postahely január 2-án nyithatott újra – írja hétfőn a cs3.hu.

AZ ELMÚLT MÁSFÉL HÓNAPBAN INTENZÍV TÁRGYALÁSOKAT TARTOTTAK

A Magyar Posta ma azt írta, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről, így 32 településen 45 posta szüneteltetését oldották fel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb