Közélet

Makón átvállalja az önkormányzat a 2-es posta minden költségét, ha így nyitva maradhat

Rendeződni látszik a makói kisposta ügye, ugyanis a helyi önkormányzat jelezte, hogy a bérleti díj elengedésén és a rezsiköltség kifizetésén túl is minden költséget átvállal, ha nyitva marad a 2-es posta – írja a Promenád24.

Farkas Éva Erzsébet a portálnak küldött levelében azt írja, hogy: “A kisposta ügye számomra nem politikai, vagy gazdasági kérdés, hanem a makóiakról szól. Azokról, akik számára könnyebbé teszi az ügyintézést, segíti a hétköznapokat. Szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy ez továbbra is így maradjon, ezért a makói önkormányzat nevében ma újabb levéllel kerestem meg a Magyar Posta vezetőjét, amelyben azt ajánlottam, hogy minden költséget átveszünk. Elengedjük az épület bérleti díját, átvállaljuk a teljes üzemeltetési költséget és fizetjük az ott dolgozó 2 fő munkabérét és annak járulékait is. Reményeim szerint ezzel biztosítani tudjuk, hogy a kisposta továbbra is működni tudjon.”

12-ÉN ZÁRTAK BE A POSTÁK

Múlt héten, egészen pontosan szombaton zártak be 366 postát az országban. Szegeden is 12 hivatalra került lakat ideiglenesen. Képviselők indítottak petíciót a posta-bezárások ellen, ami eddig nem vezetett sikerre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb