Közélet

Rétvári Bence: Három év alatt 777 ezer forintra nőhet a pedagógusok átlagfizetése hazánkban

„2022-ben minden idők legszélesebb körű konzultációját folytattuk le oktatásügyben” – közölte Facebook-oldalára feltöltött videójában Rétvári Bence. Újra kihangsúlyozta, hogy elkötelezettek a pedagógusbér-emelés mellett, konkrét számokat is mondott.

Rétvári Bence szerint 2022-ben „minden idők legszélesebb” konzultációját folytatták le oktatásügyben. Az államtitkár arra utalt ezzel, hogy a pedagógusokat a nyár és az ősz folyamán kérdezték, ekkor 24, illetve 33 ezren küldték vissza válaszukat, a tél folyamán pedig csaknem 130 ezer szülő válaszolt az iskolával kapcsolatos kérdéssorra.

DECEMBERBEN 400 PEDAGÓGUSSAL EGYEZTETTEK

“Decemberben négyszáz pedagógussal és iskolaigazgatóval személyesen is egyeztettek, mindeközben folyamatosak voltak a tárgylások mind a köznevelési kerekasztal, mind a sztrájkbizottság ülésein” – fogalmazott a politikus. „A kormány elkötelezett amellett, hogy minél nagyobb mértékben emelhesse a pedagógusok bérét, amihez nemcsak hazai, hanem európai uniós forrásokat is fel szeretnének használni” – mondta. „Ha ez megvalósul, akkor 2023-ban nem 10, hanem 21 százalékos lesz a pedagógusbér-emelés, 2024-ben nem 10 hanem 25, 2025-ben pedig egy 29 százalékos béremelés valósulhat meg. Ezzel elérhető, hogy három év alatt 75 százalékos béremeléssel egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint legyen” – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb