Mindenmás

Nem bírják tovább anyagilag: jelen helyzet szerint január 31-én megszűnik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

“Az eddig összegyűlt összeg sem igazán hosszabbítja meg egy hónapnál tovább a működésünket. Egy nem várt kiadásról nem is beszélve, hiszen azt biztosan nem tudnánk finanszírozni” – olvasható a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének bejegyzésében, vagyis, eddig 217 ezer forintot sikerült összegyűjteniük, ami január végééig elég, hiszen a befogadott állatokat eddig tudják ebből az összegből etetni.

Mint írják, a legnehezebb évet tudják maguk mögött. Tavasszal elveszítették fő állatgondozójukat, aki az egyesület és a fenntartott állatmenhely (Állatvédelmi- és Szabadidős Központ) alappillére volt. Egész évben teltházzal működtek, örökbe fogadás nem történt, így új állatnak esélyt sem tudtak adni, hellyel kínálni. Egyik legfontosabb programukat, az utcán élő, hajléktalan cicák ivartalanítását folytatták, összesen 127 macskát ivartalaníttattak Hódmezővásárhelyen.

TÖBB MINT 2 MILLIÓ FORINT KELL A MŰKÖDÉSHEZ

Az is kiderült, hogy a vírushelyzet miatt az iskoláskorúak látogatása nehézkesen volt megoldható, ezért az online térbe szorultak. Fő gondozójukra emlékezve létrehozták a Mária-alapot és célul tűzték ki, hogy összegyűjtenek 2 millió 342 ezer 265 forintot, ez a 2023-as működésüket fedezné. Utolsó számításaik alapján ebből összegyűlt 217 ezer forint. Ebből úgy néz ki, hogy csak január 31-ig tudják működtetni az egyesületet, hiszen a befogadott állatokat nem tudják etetni. Mindnyájan ivartalanítottak, oltva vannak, rendszeresen parazita mentesítve, az is hatalmas öröm lenne az állatvédőknek, ha örökbe fogadnák tőlük egy-egy védencüket.

van gond az állatmenhelyeknél, nem is kevés:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb