Szegedi Arcok

Összeesett egy kismama a Csongrádi sugárúton, járókelők siettek a segítségére

Szívmelengetően indul 2023, telis-tele olyan esettel, amely arról győzi meg az embert, hogy bőven maradt még emberség bennünk, szegediekben. Az Árvízi Emlékműnél történt karácsonyi, illetve a szilveszteri, Csillag téri segítségnyújtást követően itt a harmadik: kedden egy várandós kismama esett össze a Csongrádi sugárúton, akinek ismét a járókelők segítettek.

“Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik ma a Csongrádi sugárúton összeszedtek a földről. Különösen köszönöm annak a hölgynek aki a testvérem megérkezéséig velem maradt és épségben átadott neki” – írta a Szegeden Láttam csoportban Vivien, majd egy később feltett kérdésre hozzátette, hogy már köszöni, jól van.

MEGSZÓLALT A SZILVESZTERI GENTLEMAN

Inspiráló történetekben gazdag a 2023-as újév, mint január 1-jén írtuk, a kocsiból ugrott ki egy fiatalember, hogy átsegítsen egy nehéz mozgású hölgyet a Csillag téri gyalogátkelőn.

A talpig gentleman ránk írt a napokban, mi pedig megkértük rá, hogy mesélje el, hogyan történt az eset. A huszonéves férfit Pipicz Dávidnak hívják és nem először írjuk le a nevét a Szeged365.hu-n, korábban egy (kis túlzással) Armageddon kategóriás időjárási helyzetről küldött videós tudósítást az olvasóinknak.

Mint mesélte, épp a Csillag tér felé haladtak, ő vezetett, az anyósülésen a barátnője, hátul pedig az édesapja ült az autóban. A Retek utca felé kanyarodott volna, amikor meglátta az előző cikkünkben szereplő hölgyet, aki a zebra előtt állt és mutatta a négy keréken közlekedőknek, hogy menjenek át a gyalogátkelőn, mert ő sajnos nem tud.

“Nyomtam egy satuféket, mindenki nézte, hogy most akkor mi van”

– magyarázta Dávid, aki kirakta a vészvillogót, kipattant a kék Ford Pumából, majd átsegítette a hölgyet a zebrán.

“Nem is tudom, mikor néztek rám ekkora mosollyal, elképesztően jól esett” – emlékezett vissza. A hölgy azt mondta neki, hogy most tért vissza az emberekbe vetett bizalma, nomeg azt, hogy innentől indul neki jól 2023. Olvasónk szerint semmi különöset nem tett, számára a legalapvetőbb dolog a Földön, hogy segít, ha azt látja, hogy valaki nehéz helyzetben van.

SZENT ESTE ELŐTT AZ ÁRVÍZI EMLÉKMŰNÉL TÖRTÉNT HASONLÓ

Karácsonykor is történt egy példaértékű dolog Szegeden, akkor épp vezetés közben lett rosszul egy férfi az Árvízi Emlékműnél, a járókelők pedig egy emberként siettek a segítségére.

“Mivel közel voltam az elájuláshoz így nem igazán tudtam hálámat kifejezni. Remélem látják az üzenetet nagyon köszönöm a segítséget! Figyeljünk egymásra és ne csak az ünnepek alatt! Boldog karácsonyt mindenkinek!”

– írta utólag Csongor, aki később azt is hozzátette, hogy már köszöni, jól van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb