Közélet

Brenner Koloman (Jobbik): Botka polgármester mindig is jó kapcsolatot ápolt a Fidesszel

Az ATV mai Egyenes Beszéd című műsorában dr. Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy vannak olyan polgármesterek, akik mindig is jó kapcsolatot ápoltak a Fidesszel, mint Botka László, Szeged város polgármestere. Mutatjuk a ma esti videót, közben pedig megnéztük milyen alapja lehet annak a városi legendának, hogy Szeged város polgármestere, Botka László jó kapcsolatokat ápol a kormánypárttal, miközben a kamerák előtt folyamatosan támadja a Fideszt.

Első hallásra furcsának tűnik, hogy Botka László jó kapcsolatot ápol a Fidesszel, de közelebbről megvizsgálva a tényeket, már nem is annyira légből kapott a Jobbik országgyűlési képviselőjének, Brenner Kolomannak a ma esti megjegyzése. Az ellenzéki vezetésű, 10.000 fő feletti városok közül Szeged kapta a Kormánytól a legnagyobb rezsitámogatást, közel 1,3 milliárd forintot. Ennél jóval nagyobb összeget is kapott Botka László, például 16 milliárdot hazai forrásból a Tiszavirág Sportuszoda megépítésére.

Városházi forrásaink azt is megjegyezték, hogy egyre többen suttognak arról, hogy valamiféle paktum van Botka László polgármester és a Kormány között. Ezek csak pletykák, de tény: a legutóbbi közgyűlés közben, a kamerák előtt erős kritikát fogalmazott meg Szeged város polgármestere a Fidesz-KDNP kormánnyal szemben, szokásos negatív megjegyzéseket is tett külön a helyi Fideszre is. Pár perccel később a kamerák mögött a folyósón már a szegedi Fidesz frakcióvezetőjével, Tápai Péterrel bizalmasan beszélgetett, ahogyan a képünkön is láthatjátok.

Fotó: MTI

Ugyanezen a közgyűlésen sűrű, és negatív megjegyzéseket tett Botka László a Fideszre, miközben arról értekezett, hogy a Kormány megvonta a támogatást a Szegedi Nemzeti Színháztól. Bár a szegedi Fidesz több alkalommal megemlítette, hogy a város hibázott, amikor összevonta a Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház működését, mert így elestek az addig kapott központi támogatástól. Botka László polgármestertől éles megjegyzések, kormány kritikák mentek a kamerák előtt a Fidesz irányába, majd a decemberben megjelent közlönyben az történt amit a szegedi Fideszesek mondtak: a Kormány határozott arról, hogy ugyanúgy segíti a szegediek kulturális műhelyét, mint az összevonás előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb