Mindenmás

Napi szürreál: egy órán át senki sem segített az utcán elesett 85 éves néninek

Nyílt töréssel feküdt az úttesten egy idős bácsi a Szegedi Műjégpályánál, senki sem állt meg segíteni – írtuk meg még a nyáron, most pedig igen hasonló, a szegedieknek is tanulságos esetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat. Ezúttal viszont nem városunkban, hanem Budapesten történt meg az eset egy 84 éves nénivel, aki egy órán át szenvedett a hidegben, mire valaki segített.

„Hé, Budapest!” – felkiáltással tett közzé bejegyzést az Országos Mentőszolgálat, amelyben egy nyolcvanas évei közepén járó nő esetére hívta fel a figyelmet. Mint írták, a bottal járó idős nő megbotlott és elesett a belvárosban. Megsérült, de sikerült elmásznia egy padig, ahová leült. Az elmondása szerint több járókelőt is próbált megszólítani, hogy hívjon neki mentőt, de senki sem állt meg segíteni neki. Közel egy órát üldögélt így a hidegben, mire végre egy jólelkű köztisztasági alkalmazott felfigyelt rá, és értesítette a mentőket, akik percek alatt a helyszínre értek, csillapították a fájdalmait, majd súlyos sérüléssel kórházba vitték.

A JÉGPÁLYÁNÁL, NYÍLT TÖRÉSSEL FEKÜDT AZ ÚTTESTEN EGY BÁCSI SZEGEDEN, ELŐSZÖR SENKI SEM SEGÍTETT NEKI

Hasonló eset történ még a nyáron Szegeden: nyílt töréssel, eszméletlenül feküdt az úttesten egy idős bácsi a Szegedi Jégpályánál, viszont kezdetben senki sem állt meg segíteni neki. Az akkori poszt szerzője két hölgy társaságában sietett a balesetet szenvedett segítségére, később egy civilben lévő rendőr és egy környéken lakó orvos is csatlakozott hozzájuk. A részleteket itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb