Mindenmás

Ütötte-verte az élettársát, majd egy törött pohárral és egy konyhakéssel is rátámadt a nőre Szegeden – a letartóztatását indítványozta az ügyészség

A letartóztatását indítványozták annak a férfinak, aki ütötte-verte élettársát, majd egy törött pohárral és egy konyhakéssel is rátámadt – olvasható a Szegedi Járási Ügyészség pénteki közleményében.

Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint a férfi karácsony este provokálta a sértettet, majd szilveszter este meg is ütötte, rugdalta is a nőt, miközben a sértett pelenkázta a közös kiskorú gyermeket a szegedi lakásukban. Mint tovább kiderült, a férfi a zaklatást másnap is folytatta, ezért eljárás indult ellene, és őrizetbe is vették. Az ügyészség indítványára a bíróság a sértettől történő távolságtartást rendelt el január 4-én.

KÁBÍTÓSZERT FOGYASZTOTT A FÉRFI

A közlemény szerint a férfi ennek ellenére is felkereste a sértettet, még aznap ahogy szabadult és megfenyegette a nőt, hogy megöli, majd összetörte a telefonját. Ezt követően a gyanúsított a kiskorú gyermeküket a kezében tartó sértettet ököllel ütlegelni kezdte, majd egy törött poharat, végül pedig egy kést szorított a nő nyakához és azt ordította felé, hogy elvágja a torkát. Azt követelte a férfi, hogy a nő vonja vissza a vallomását. Mint kiderült, ezután a férfi a konyhába ment, és azt kiabálta, hogy inni akar, majd a nő rázárta a konyhaajtót, és kimenekült a gyermekkel az utcára. A férfi az ajtót berúgva a nőt az utcán is üldözte, eközben érték tetten őt az időközben értesített rendőrök. Az ügyészség közleménye szerint a férfi a nő pénzét is elvette, és mindkét alkalommal, a cselekmények előtt kábítószert fogyasztott és a rendőri intézkedésnek is ellenált.

A LETARTÓZTATÁSÁT INDÍTVÁNYOZTÁK

Az ügyészség szerint a kapcsolati erőszak bűntette, kifosztás bűntette, kényszerítés hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, annak veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb