Mindenmás

Eszméletlenül találták meg a moldáv sofőrt, aki elmenekült az M5-ösön lévő tegnapi tragédia után

Migránsokat szállító jármű balesetezett az M5-ösön, egy ember meghalt – írtuk meg csütörtökön az eseményeket követően, majd pénteken az is kiderült, hogy egy 24 éves török férfi volt az áldozat, a sofőrt pedig 1 kilométerre a baleset helyszínétől, eszméletlen állapotban találták meg a rendőrök.

A pénteki közlemény szerint a baleset így történt: a Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök igazoltatni akarták 2023. január 5-én délután a magyar honosságú személygépkocsit, az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán. Az autó a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor Táborfalvánál 15 óra előtt nem sokkal letért az útról és fának csapódott.

ELMENEKÜLT A SOFŐR, ESZMÉLETLEN ÁLLAPOTBAN TALÁLTÁK MEG

Mint kiemelték, a baleset következtében egy 24 éves török férfi meghalt, a többi –21 és 19 éves török, 35 és 17 éves csecsen, 25 éves indiai és további egy ember /azonosítása folyamatban/ megsérült. A 36 éves moldáv sofőr kiszállt az autóból és elmenekült, a rendőrök a helyszíntől körülbelül egy kilométerre, 17 óra magasságában, eszméletlen állapotban találtak rá.

Az is kiderült mindezek mellett, hogy a baleset után a járőrök azonnal nekikezdtek feltérképezni a sebesülteket. Amikor észrevették, hogy az egyik férfi nem lélegzik, Sinka Babett r. főtörzsőrmester – a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának járőrparancsnoka – azonnal megkezdte a sérült újraélesztését. Rövid idő múlva csatlakozott hozzá a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kecskeméti Rendőrkapitányságán szolgálatot teljesítő Nagy Mónika r. zászlós is. A két rendőrnő felváltva, mintegy 15-20 percen keresztül, egészen a mentők kiérkezéséig végezte a mellkaskompressziót, majd a férfit átadták a mentőknek. A sérült sajnos az azonnali segítség ellenére meghalt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgája a történtek összes körülményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb