Közélet

Elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát – Orbán Viktorhoz fordult az özvegye

Majdnem egy évvel ezelőtt, január 24-én hunyt el Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász. A koronavírust még 2021 novemberében kapta el, majd lélegeztetőgépre került, viszont az életét már nem tudták megmenteni. Dr. Letoha Tamás, szegedi kutatóorvos a küzdelmes időszakban többször kiállt mellette, most pedig arra hívta fel a figyelmünket, hogy elárverezhetik az olimpikon családjának házát. Mint kiderült, Orbán Viktorhoz fordult Csollány Szilveszter özvegye.

A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt olimpiai bajnok legenda, Csollány Szilveszter özvegye, Judit. A kétgyermekes édesanya a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit, a sportvezető bízik benne, hogy kap állami támogatást a bajba jutott család – adta hírül a Blikk.

UTCÁRA KERÜLHETNEK A GYEREKEKKEL

A magyar sport legnagyobb tavalyi veszteségei között volt a tavaly januárban 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter. A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban halt meg. Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt. „December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel” – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke, aki hozzátette: “azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb