Mindenmás

Napi pakk: kiadós esővel indul a hét, ma kezdődik a fenyőfák begyűjtése Szegeden

Kiadós esővel indul a hét Szegeden, szinte egész nap esni fog, ráadásul erős szél is borzolja majd a hajunkat. Ma kezdődik a fenyőfák begyűjtése városunkban, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. február 3-ig díjmentesen elszállítja őket. Közismert szülinaposokat is köszönthetünk ma: ezen a napon ünnepel Dés László, zeneszerző és Katalin cambridge-i hercegné is. A reggeli kávé mellé összeszedtünk neked mindent, ami fontos lesz ma, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Marcell, Alesszia, Alexia, Hont, Julián, Juliánusz, Júliusz, Marsall, Szulejka és Zulejka nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1954-ben ezen a napon született Dés László Kossuth-díjas magyar zeneszerző, jazz-zenész, előadóművész. A Kalózok, az Üvegtigris és a Miniszter félre lép című filmek, valamint a Dzsungel könyve című musical zeneszerzője.
  • 16 éve Steve Jobs bemutatta az Apple első okostelefonját, az iPhone-t.
  • 41 éve született Katalin cambridge-i hercegné.

ESŐT ÉS VIHAROS SZELET HOZ A MAI NAP SZEGEDRE

A napsütéses hétvégénket követően hétfőn már erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, és nyugat felől eső, valamint zápor érkezik Szegedre és környékére az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 4 fokig hűl le a levegő, a nap legmelegebb óráiban pedig 9 fokot mérhetünk ma Szegeden.

MA KEZDETÉT VESZI A FENYŐFÁK BEGYŰJTÉSE SZEGEDEN

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai január 9-től február 3-ig gyűjtik a fenyőfákat és arra kérik a szegedieket, hogy a kommunális hulladékgyűjtő edények mellé helyezzék ki a fákat. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a fenyőfákat a karácsonyi díszek nélkül kell kihelyezni az ingatlan elé, és ha a fa magassága meghaladja a 1,5 métert, akkor azt ketté kell vágni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb