Sport

Szegedről vezet az út a magasabb osztályba: hatalmas lehetőséget kapott a jégkorongos Turbucz Martin

Az Andersen Ligában szereplő Goodwill Pharma Szeged csapatkapitánya, Turbucz Martin hatalmas lehetőséghez jutott: a háromszoros válogatott támadó kettős játékengedéllyel a legutóbbi négy magyar bajnokságot megnyerő, Erste Ligában szereplő Ferencvároshoz került. Pápai Miklós szegedi szakosztály-igazgató szerint ez bizonyítja, hogy Szegedről vezet az út a magasabb osztályba – tájékoztatta szerkesztőségünket a helyi klub.

A FTC-Telekom jégkorongcsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a háromszoros magyar válogatott támadó, a jelenleg az Andersen Ligában érdekelt Goodwill Pharma Szegedben játszó Turbucz Martin kettős igazolással csatlakozik a klubhoz. A legutóbbi négy magyar bajnoki címet begyűjtő együttes ezzel a támadósorát szeretné megerősíteni. Nem csoda, ha felfigyeltek a játékosra: eddigi nyolc Andersen Liga-mérkőzésén nem kevesebb, mint 33 pontnál jár, a Sportországi Cápák elleni hétvégi sikerünk során három gólt és öt gólpasszt jegyzett.

MARAD A SZEGED JÁTÉKOSA IS

“Több szezont lehúztam az élvonalban, így ismertek a Fradinál, de biztosan az is számított a szerződtetésemkor, hogy Szegeden jól megy a játék, az Andersen Ligában pedig vezetem a kanadai táblázatot. Ha nem emelkednék ki a másodosztályból, nem lenne helyem egy ilyen erős csapat keretében. Most megkaptam az esélyt, igyekszem élni vele” – mondta Turbucz Martin. Az Erste Ligában érdekelt együttes elárulta, hogy Turbucz kettős igazolással érkezik a Ferencvárosba, ami azt jelenti, hogy a szegediek játékosa is marad, de a megállapodás értelmében két csapata mérkőzéseinek időpontbeli ütközése esetén az FTC-Telekom élvez elsőbbséget. Most hétvégén például a Fradit erősíti, Erdélybe utazik a kerettel.

ÉRDEMES FEJLESZTENI A MÁSODOSZTÁLYT

“Ez a bejelentés igazolja: a másodosztályú bajnokság, az Andersen Liga eljutott oda, hogy vissza lehet kerülni belőle a legmagasabb szintre. Örülök, hogy ezt egy olyan játékos bizonyította be, aki a szegedi csapatban szerepel. Szerencsére a szövetség meghallotta azokat az igényeket, miszerint érdemes fejleszteni a másodosztályt, ennek már most tisztán látszik az eredménye” – értékelt Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged szakosztály-igazgatója.  “Martin példája egy lépés afelé, hogy az Andersen Liga olyan színvonalat képviseljen, hogy az itt eltöltött éveket ne veszítse el egy fiatal tehetség, sokkal inkább építse a pályafutását. Ezáltal annak is marad esélye az Erste Ligában szerepelni, aki egyetem mellett szeretné folytatni a jégkorongot. Nálunk minden adott ehhez: a Szegedi Tudományegyetem kiváló intézmény, amely kettős életpályamodellel várja az ide érkező sportolókat, klubunk pedig egyre fejlettebb infrastruktúrával és egyre erősebb felnőtt csapattal rendelkezik” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb