Mindenmás

Bíróság elé állítják azt a sofőrt, aki nem vette észre a tilos jelzést, és a vasúti sínekre hajtott egy munkagéppel Vásárhelynél

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron nem vette észre a tilos jelzést, és a vasúti sínekre hajtott Hódmezővásárhely közelében – közölte szerdán a Szeged Járási Ügyészség.

Mint kiemelték, a vádirat szerint a vádlott 2022. június 13. napján, délután 3 órakor egy bálacsomagolóval felszerelt munkagépet vezetett, amikor a vasúti átjáró felé közeledve, figyelmetlensége miatt túl későn vette észre, hogy a készülék már tilos jelzést ad. Ezután a traktort állóra fékezte, azonban azzal csak az átjáróban tudott megállni. Ekkor tolatni kezdett, de eközben bálacsomagoló gép felső karjára rácsukódott a félsorompó rúdja, melyet viszont így letört.

VESZÉLYEZTETTE A VASÚTI KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGÁT, ÉS EZZEL MÁSOK ÉLETÉT IS

A balesetben személyi sérülés nem történt, valamint annak időpontjában más nem közlekedett az útszakaszon. A vádlott az esetről telefonján a hatóságokat értesítette és a helyszínen maradt. A vasúti berendezés helyreállításával a vasúti társaságnak 40.000 forintos kára keletkezett, mely eddig nem térült meg. Az elkövető a vonatkozó KRESZ szabályok megszegésével gondatlanságból veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. A vádlottat a Szeged Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétséggel vádolja. Bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb