Blog

Szakembör rovatunk bemutatja: SIÓ gyümölcslé dobozokkal fedték le a bicikliút közepére (?) tett karókat a József Attila sugárúton

“Szaporodnak a karók (pollerek) a városi bicikliutakon” – kezdte csütörtök esti posztját a CM365 blog, akik arról számoltak be, hogy a József Attila után a Petőfi Sándor sugárúton is elszabadult a karó-mánia, az illetékesek ugyanis a Faragó utcától a körútig szórták végig a bringautat és a mellette lévő járdát, illetve a zöldterületet fém- és faoszlopokkal. A blogposzt főként a kerékpárutak közepére telepített pollerek veszélyeiről szól, azonban van benne egy egészen mókás tétel is:

egyes helyeken ugyanis SIÓ gyümölcslevek dobozaival fedték le az oszlopok tetejét, alájuk ízléses kis nylonzacskót helyezve, úgy, hogy még Varró Zoltán designer is sírna a gyönyörűségtől.

“A SIÓ gyümölcslé dobozának sajátos újrahasznosítása, vajon hivatalos beavatkozás, vagy valaki már belehasalt az oszlopba?” – tette fel a kérdést a CM365.

Mint írták, az indíték sejthető, a szabálytalankodó autósok sárdagonyává változtatják a sugárutat, fölszántják a zöldterületet, és a járdára, vagy a kerékpárútra is rámennek. Mint megjegyezték, ennek ellenére “aggályos” ebben a formában karókat helyezni olyan területre, ahol járműközlekedés zajlik. Ezek ugyanis benne vannak az úgynevezett űrszelvényben, vagyis ahol elvileg semmi nem lehetne. A magas fizikai akadályoktól a bringások tartanak, és messzebb húzódnak tőlük, azonban ott már a szemből jövők vannak, akik szintén elhúzódnak a karóktól.

“A Petőfin fényvisszaverős matricák vannak már az oszlopokon, a József Attilán pedig valami furcsa nejlonos, ivóleves díszítés, de ezek így is balesetveszélyesek sajnos, és már most borítékoljuk, hogy sérülést fognak okozni a közlekedőknek. Legyetek óvatosak!” – zárta sorait a Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Láttál valami egészen hajmeresztő kivitelezést? Küldd be a Szakembör Rovatunkba, hadd boruljon rajta fél Szeged! Lakossági, önkormányzati, állami förmedvények egyaránt jöhetnek: [email protected]!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb