Mindenmás

Napi pakk: Jason Szegedre jön, közben a melegből hidegfront lesz, 10 fokkal jön az első 2023-as péntek 13

Pontosan 273 napja nem volt péntek tizenharmadikánk, bezzeg ma. Egymást váltó meleg – és hidegfronttal kombinál a pénteki időjárás, Szegeden 8-10 fok lesz, nomeg, mint említettük, péntek 13. Szeged365 napi pakk, fekete macskával, Jason Vorhees-szel és Szeged elköszönő fényszarvasával.

NÉVNAPOSOK, PÉNTEK 13, JASON VORHEES

Kezdjük a névnaposokkal, ők azok, akiket ne felejts el felköszönteni ma reggel:

  • Veronika,
  • Csongor,
  • Ivett,
  • Judit, Hiláriusz, Gotfrid, Vera.

Péntek 13. van, amely a fekete macskák és a hokimaszkos-macsetés fickók kerülgetése mellett egy halom babonáról és össznépi szerencsejáték-bolondériáról is szól. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a legutóbbi, 276 nappal ezelőtti dátumon 69%-kal több kaparós fogyott, mint egy átlagos pénteken. A második legnépszerűbbek a lottójátékok, tavaly a Skandináv lottón 71%-kal, a Hatoslottón 66%-kal, az Ötöslottón pedig 43%-kal ugrott meg a kereslet. Gazdasági hatásai is vannak, a balszerencsésnek tartott nap az észak-karolinai Stress Management Center and Phobia Institute felmérései szerint csakis az Egyesült Államokban 17-21 millió embert érintve okozhat 800-900 milliós dolláros veszteséget azzal, hogy sokan nem mernek bemenni dolgozni (ügyes kifogás) vagy repülőre ülni.

Apropó, legközelebb 2023. október 13-án lehet rettegni a jeles dátumtól, addig is, ha csíped a 80-as évek slasher filmjeit, íme egy mozi-tipp ma estére:

FELHŐS PÉNTEK, NAPOS SZOMBAT, 8-10 FOKKAL

Pénteken a sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékra ettől függetlenül sem kell számítani Szegeden. A mögötte érkező hidegfront viszont az esti óráktól egyre többfelé hoz esőt, záporokat. Többfelé felélénkül a délies szél.

Cikkünk megjelenésének perceiben -2, délután 8-10 fokot mérhetünk majd.

Szombaton a front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de keleten még eleinte előfordulhat eső, zápor. Itt még délután is a felhőké lesz a főszerep. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Marad az enyhe idő 6-11 fokos maximumokkal.

A NAP, AMIKOR TÉNYLEG VÉGET ÉR A KARÁCSONY: ELVISZIK RUDIT, A VILÁGÍTÓ GÍMSZARVAST

November 21-én daruzták be a Dugonics térre a 200 kilós, 5 méter magas és 11 ezer kétszínű LED izzótól ragyogó Rudolfot, aki ma távozik Szeged belvárosából.

Rudi, találkozunk 2023. november 24-én!

Az elvitelről napközben jövünk majd egy anyaggal, addig is, mutatjuk, hogyan érkezett meg másfél hónappal ezelőtt a hatalmas aranyos:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb