Sport

Gigantikus gratuláció Bodónak, Bánhidinek, Miklernek és Szitának! A szegediek megmutatták a világbajnokságon miért imádjuk őket! Legyőztük Izlandot!

A magyar válogatott a svédországi Kristianstadban a férfi kézilabda-világbajnokságon játszottak nagyon fontos mérkőzést. Izland ellen léptünk pályára, akiket a csoportunkban a legerősebb csapatnak tartott mindenki: a véghajrában a Pick Szeged játékosai bravúr után bravúrt mutattak be! Végeredmény: 30-28 Magyarországnak!

Az első félidőben sajnos sok magyar hiba volt a mérkőzésen, sőt több gólt is kaptak a magyar fiúk üres kapura. Ez azt jelenti, hogy a megengedetnél több hiba csúszott a támadójátékunkba, amikor különösen kellett volna figyelni a pontos játékra. A szegedi Szita Zoltán szerencsére bátran játszott, az első három lövéséből három bombagólt szerzett.

A második félidőben hatalmas iram volt még két csapat részéről, de nagyon fürge volt az ellenfél nem csak a támadások során, hanem akkor is, maikor gyorsan vissza kellett rendeződniük védekezésre.

A második félidő felénél, a mi szegedi büszkeségünk Rosta gigantikus gólt szerzett: egy kipattanó után a labdát strandröplabdásokat megszégyenítő öklözéssel sikerült eljuttatni az izlandi kapuba. Innentől kezdve feltámadtunk, és összességében 4 gólt szerzetünk úgy, hogy nem volt rá válasza az ellenfélnek.

A szegediek gladiátorként küzdöttek a pályán: Mikler a kapuban mutatott be hatalmas bravúrokat, Bánhidi pedig elől mutatta meg miért imádjuk Szegeden is! A másodi félidőben már 2 góllal is megközelítettük az Izlandot, akik egyre lassabban és egyre több hibával játszottak. És ekkor lépett a pályára Bodó Ricsi is!

Innentől kezdve kezdődött a szegedi tánc! Bánhidi és Rosta kiegészülve Rostával brutálisan gyönyörű támadójátékkal megfordították a meccset! Mikler pedig a kapuban kezdte el gyártani a bravúrokat, parádés spárgákkal hárította az izlandi lövéseket, így gyorsan kiegyenlített Magyarország, majd átvettük a vezetést! Bodó bombáinál duplán dobbant a szegediek szíve, Mikler Roland pedig 15 perc alatt mutatott be annyi bravúrt ami két mérkőzésre is elég lett volna! Hibátlan szereplés után már biztosan bejutottunk a középdöntőbe! GRATULÁLUNK!

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT (Kristianstad)Izland–Magyarország 28–30 (17–12)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb