Mindenmás

Ments élelmiszert, és spórolj közben! A SPAR szegedi és hódmezővásárhelyi üzleteiben indul a „muncholás”

Immár a SPAR vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a kukákban: az áruházlánc a Munch-csal karöltve szorítja vissza a pazarlást és juttatja kedvezményes áron jó minőségű termékekhez vevőit. Az ételmentő szolgáltatás tesztelése 2022. november 3-án indult Szegeden és Hódmezővásárhelyen.

Mi az a Munch?

A Munch (ejtsd, “muncs”) egy platform, amin keresztül élelmiszerláncok és vendéglátóipari egységek jelentős kedvezménnyel értékesíthetik az aznap el nem adott, de jó minőségű élelmiszereiket. Célja a pazarlás visszaszorítása által a fenntartható és felelős élelmiszerkereskedelem és vendéglátás népszerűsítése. A Munch-csal nem csak jó áron lehet enni, hanem könnyedén lehet tenni az ételpazarlás ellen is.

Hogyan tudsz muncholni?

Használata egyszerű: csak le kell foglalni a kiválasztott csomagot az ingyenesen letölthető mobilalkalmazáson, vagy a honlapon keresztül, majd online ki kell fizetni, s egy előre megadott átvételi idősávban átvenni a kiválasztott üzletben. A SPAR áruházaiban 4 féle csomagot lehet ilyen módon megmenteni – többek között pékárukat, gyümölcsöket, zöldségeket és hűtött árukat – mégpedig  akár 66%-os kedvezménnyel. A nagyjából 3000 forint értékű élelmiszercsomagokhoz így 1000 forintért, az 1500 forint értékűekhez pedig 500 forintért lehet hozzájutni. Ezzel mindenki jól jár: csökken a pazarlás az áruházakban, a vásárlók harmadáron tudnak jókat enni, a környezetről pedig jelentős mennyiségű terhet veszünk le.

Mi van a SPAR munchban?

Csomagolt és csomagolatlan kenyerek, pékáruk, sós- és édes finomságok, zöldségek, gyümölcsök, magvak, gyümölcslevek, tejtermékek, tészták, csomagolt szalámik, felvágottak, friss tojás, valamint további, hűtést nem igénylő termékek kerülhetnek Munch-kosaradba, akár az eredeti ár harmadáért. A SPAR Szegeden és Hódmezővásárhelyen 10 SPAR szupermarket és egy INTERSPAR hipermarket részvételével indította el a szolgáltatást. 

Mi lapul a csomagodban? 

Különleges eleme a munchoknak a meglepetés, ami még izgalmasabbá teszi a rendelést. Az kerül bele a csomagodba, ami éppen az adott napon megmentésre vár, így a meglepetés öröme mellett új termékeket is felfedezhetsz, miközben nem kell azon gondolkozni, hogy mit is válassz. 

Töltsd le az ingyenes mobilappot a gördülékeny muncholáshoz! 

Regisztrálj egy perc alatt díjmentesen, találd meg a legjobb Munch lelőhelyet és kezdheted is az ételmentést.

Weboldal: https://munch.hu/ 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.munch.munchapp

App Store: https://apps.apple.com/hu/app/munch-b-eat-food-waste/id1528038390

A SPAR-Munch tesztüzem az alábbi SPAR és INTERSPAR áruházakban indult el 2022. november 3-án:

SPAR szupermarket – 6726 Szeged, Csanádi utca 7

SPAR szupermarket – 6724 Szeged, Sárosi út 4.

SPAR szupermarket – 6725 Szeged, Szentháromság utca 68.

SPAR szupermarket – 6723 Szeged, Tápai utca 50.

SPAR szupermarket – 6723 Szeged, Csillag tér 6.

SPAR szupermarket – 6720 Szeged, Széchenyi tér 15.

SPAR szupermarket – 6724 Szeged, Mars tér 1-3.

SPAR szupermarket – 6723 Szeged, Szilléri sugárút 26-30.

SPAR szupermarket – 6724 Szeged, Londoni körút 3.

SPAR szupermarket – 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 8.

INTERSPAR hipermarket – 6800 Hódmezővásárhely, Kaszap utca 20.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb