Közélet

Független civil szervezetek, Szevasztok! Itt van egy jó kis munka

Navracsis Tibor, területfejlesztési miniszter közösségi oldalán jelentette be: “Mától lehet pályázni a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv Monitoring Bizottságának civil tagsági helyeire!”

Kedves szegedi civil egyesületek, ha függetlenek vagytok, akkor ez bizony a Ti lehetőségetek: a kormánytól és állami szervektől független civil szervezetek 2023. január 16. és 2023. január 31. között jelentkezhetnek Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének Monitoring Bizottságában való részvételre.

A munkáról annyit tudunk, hogy a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv Monitoring Bizottság munkájában kellene hatékonyan segíteni a Terv hatékony végrehajtásának nyomon követése érdekében.

A felhívásban részletezett, objektív kiválasztási kritériumok és értékelési szempontok alapján nyílt kiválasztási eljárásrendben minimum 10, maximum 15 darab szervezet nyer el állandó, szavazati joggal rendelkező tagságot a Monitoring Bizottságba. 

A pályázati felhívás célja, hogy a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (HET) végrehajtása során megvalósuljon a helyi és regionális hatóságokkal, a szociális partnerekkel, a civil szervezetekkel, az ifjúsági szervezetekkel és más, a HET végrehajtása szempontjából releváns érdekelt felekkel folytatott társadalmi konzultáció. A kapcsolódó dokumentumokat itt lehet letölteni: https://www.palyazat.gov.hu/RRF_monitoring_bizottsag_reszvetel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb