Mindenmás

Napi pakk: 20 centis hó esett, de nem Szegeden, Jannis Joplin születésnap

“Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!” – a ma születésnapos Janis Joplin legendás mondatából az első két tételt megszívleljük, a harmadikat inkább figyelmen kívül hagyjuk ma reggel. Indul a csütörtök, Magyarország egyes részein már szakad a hó, Szegeden pedig újra itt a tavasz, ma akár 11 fok is lehet… Érkezik a Szeged365 napi pakk, a kávéd mellé!

NÉVNAPOSOK, JANIS JOPLIN ÉS EGY HOLLÓ CSÜTÖRTÖK REGGELRE

Boldog névnapot,

  • Sára, 
  • Márió,
  • Margit,
  • Sarolta,
  • Veronika,
  • és Absa!

Néhány híresség is jutott ma reggelre, 287 éve született James Watt skót feltaláló és mérnök, aki a gőzgép továbbfejlesztésével hozzájárult az ipari forradalomhoz, 214 éve pedig Edgar Allan Poe, a krimi műfajának megteremtője (Holló, Kút és az inga). 80 éves lenne az isteni torkú Janis Joplin, fehér bőrű bluesénekesnő. Az ő jelmondata volt:

“Élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon!”

Legendás mondásához hűen mindössze 27 évesen ment el közülünk, kábítószer-túladagolás lett a veszte.

A KÉKESTETŐN MÁR 20 CENTI HÓ ESETT, SZEGEDEN MÉG SEMMI

Ismét egy csapadékos éjszakán vagyunk túl, és még most is többfelé esik: nyugaton és a hegyekben már hó, máshol még eső a sláger – írta az Időkép, akik ma reggelre az alábbi, a Kékestetőn készült fotót tették közzé:

Bizony, odafent már 20 centis a hótakaró.

Szegeden Holle Anyó dunyharázása helyett elsősorban esőre és záporokra számíthatunk ma. Az előrejelzések szerint a csapadékot hozó felhők délutánra vonulnak el, majd akár a nap is előbukkanhat. Az északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően lehűlés kezdődik, az ország nagyobb részén havazás is lehet, míg Szegeden kitart a tavaszias időjárás: 11 fok lesz városunkban. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb