Szegedi Arcok

Óriási tudományos megtiszteltetés érte Dr. Letoha Tamást, egyenesen az Egyesült Államokból érkezett a felkérés

Tiszteletbeli taggá fogadta Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvost, a Legszegedibb Gyógyítók közönségszavazásunk 2022-es dobogósát a világ egyik legrégebbi tudományos társasága, az 1886-ban alapított amerikai Sigma XI. A története során 200 Nobel-díjast felvonultató amerikai szervezet magyar tagja lett a szegedi Pharmacoidea ügyvezetője, mint a közismert szegedi megkeresésünkre elmondta, amellett, hogy óriási megtiszteltetés a tagság, ő maga is meglepődött rajta.

A Sigma XI, avagy a Tudományos Kutatási Becsület Társaság a világ egyik legrégebbi non-profit szervezete a tudósok és mérnökök tiszteletére, elismerésére. Az 1886-ban alapított társaság világszerte 60 ezer tagot számlál, köztük az elmúlt 137 évben közel 200 Nobel-díjast, olyan neveket, mint

Dr. Letoha Tamás megkeresésünkre elmondta, a tagsági oklevelet a napokban kapta meg, az indoklásban az szerepelt, hogy az elmúlt években végzett tudományos munkásságáért és a tudomány népszerűsítésében vállalt aktív szerepéért válogatták be a Sigma XI-be magyar kutatóként. A szegedi kutatóorvos elsőre meglepődött a megtiszteltetésen, mint nyilatkozta, nem tudja, hogy ki jelölte a Tudományos Kutatási Becsület Társaság tagjai közé.

A nyilvánosan is elérhető taglistán több Nobel-díjas is szerepel, a világ minden részéről beválogatott tudósok között matematikusok, mérnökök és kutatóorvosok is megtalálhatóak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb