Mindenmás

Meghalt a 90-es évek egyik dancefloor-ikonja, aki az utóbbi években egy magyar énekesnővel közösen turnézott

Szombat délután 57 éves korában meghalt Bernard Green, vagy B.G. the Prince of Rap amerikai – német dancefloor előadó, az 1994-es Colour of my Dreams című diszkóhimnusz előadója. A hírt Kullai Timi énekesnő osztotta meg Facebook oldalán, aki az utóbbi években több alkalommal közösen lépett fel a rapperrel.

A Washingtonban született előadó azt követően kezdett popkarrierbe, hogy a 90-es évek elején katonaként Németországba vezényelték. 1991-es debütáló slágere, a Beat is hot rögtön az amerikai dance-lista első helyén kezdett, a szegedi közönség pedig főként a 90-es évek második felében csápolhatott a Colour of my dreams (1994) és a Stomp! (1996) című slágereire, amelyek akkoriban gyakran döngtek a Tisza Gyöngye és a Szote Klub hangfalaiból.

“Isten vigyázzon a gyönyörű lelkedre! Nyugodj békében drága partnerem, testvérünk! Nem hittem volna, hogy ez a nyári lesz az utolsó fellépésünk…”

– írta szombat este 8 után egy szomorú hangvételű Facebook posztjában a magyar énekesnő, B.G. partnere. A hírt David Siddiqi, a rapper menedzsere is megerősítette, a halál okairól egyelőre még nincs információnk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb