Smart Szeged

Passzázst építenek a Gutenberg és Hajnóczy utcák közé, ma indul a kivitelezés

Január 23-án, azaz ma indul a KÉSZ Csoport új szegedi irodájának kivitelezése, amely gyakorlatilag egy új passzázs lesz, a Gutenberg és Hajnóczy utcák között. A Gutenberg25 nevet viselő projekt helyszíne az említett címen 1873-ban, polgári leányiskola céljából felhúzott épület, mint a tervező Singer Design oldalán írják, a 12 ezer négyzetméteres beruházás:

  • a két utca között helyezkedik el, így egy sétányjellegű kialakítást adva, az egyes tömböket hidakkal köti majd össze,
  • a meglévő épületet teljesen felújítva kapcsolják egy új, “A” kategóriás épületszárnyhoz, amely a legmagasabb építészet elvárásoknak, továbbá a biztonságos parkolásnak és beléptetésnek is meg fog felelni, 24 órás portaszolgálattal,
  • a KÉSZ Csoport mellett külső bérlőket is fogadó irodaház mellett éttermeket, üzleteket és egy passzázst is kialakítanak, számos zöld megoldással.

Az építkezésről egy külön oldalt is létrehoztak látványtervekkel és egyéb információkkal. A kivitelezés ma indul, elsőként a bontási munkálatokkal, ezt követi majd a munkaterület körülhatárolása áprilisban, októberben érkezik a szerkezetépítés fázisa, majd 2024. év elején a szakipari munkák.

Látványtervek: Singer Design, KÉSZ Csoport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb