Mindenmás

Tyson-nak érezte magát egy embercsempész Szeged határában, ököllel esett a rendőröknek

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn 24 óra alatt 170 határsértőt tartóztattak fel és 90 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Csongrád-Csanád vármegyére 131 határsértő jutott egy nap alatt, az egyik rajtaütés bújócskába, majd verekedésbe is torkollt, a Szeged melletti szántásban bujkáló lengyel embercsempész ugyanis ököllel támadt az intézkedő rendőrre.

Szeged külterületén, 2023. január 23-án 0 óra 30 perckor a járőrök egy lengyel honosságú gépjárművet vontak ellenőrzés alá – írja a rendőrségi beszámoló, a járműből az ellenőrzés kezdetekor, a lengyel állampolgárságú sofőr kiszállt, majd elmenekült. Az utasok, 6 fő magát szír állampolgárnak valló férfi a járműben maradt.

Az egyenruhások a közelben, egy szántásban megbújva megtalálták és intézkedés alá vonták a férfit, aki ököllel, az intézkedő rendőrre támadt.

Elfogását követően ellene hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt is eljárást indítottak.

Mint a hatósági összesítés írja, Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 131 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén hétfőn.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb