Mindenmás

A hétvégén tetőzhet az árhullám a Tiszán, a szakemberek folyamatosan figyelik a folyó vízszintjét Szegeden

A hétvégén tetőzhet az árhullám a Tiszán, de nem valószínű, hogy le kell zárni a Huszár Mátyás rakpartot – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Kozák Pétert, az Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) ügyvezető igazgatója. Mint mondta, folyamatosan figyelik a folyó vízszintjét Szegeden.

A hétvégén, jövő hét elején fog tetőzni a Tisza Szegednél. Folyamatosan figyelik, vizsgálják a helyzetet az ATIVIZIG kollégái. Mint megtudtuk, nem valószínű, hogy a vízszint eléri a rakpart (560 cm) szintjét, most 527 centiméteren áll jelenleg, ezért Kozák Péter szerint nem valószínű, hogy le kell majd zárni a Huszár Mátyás rakpartot.

NAGY MENNYISÉGŰ USZADÉK ÉRKEZIK

Azt is megtudtuk, hogy a Szeged365 olvasói által több alkalommal szóvá tett nagy mennyiségű uszadék a folyó felső szakaszairól érkezik, jellemzően az ártérből a Tiszába mosódó kidőlt fák, faágak és a szemét az, ami érkezik. A szakember szerint ilyenkor az úszóházak tulajdonosaié a felelősség, hogy – amennyiben nem vitték téli menedékhelyre az úszóházat – megvédjék azt az érkező uszadék okozta károktól.

Már a Gergő-ligetben is a víz az úr. Már a gyaloghidat is ellepte a víz:

Ideiglenesen leállt a mindszenti komp is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb