Közélet

Csaló e-mailekre figyelmeztetik a Díjnet rendszerén számlabefizetőket, szegediek is lehetnek érintettek

Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek, jellemzően – de nem csak – a “[email protected]” e-mail címről – közölte a vállalat szombaton az MTI-vel. A Díjnet rendszerén keresztül többek között az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., a Szegedi Vízmű Zrt., vagy a Magyar Telekom Nyrt. számláit rendezhetik a szegediek.

Mint a vállalat megírta, a csalók az e-mailben Díjnettől érkező visszatérítésre (“refund”) hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy “Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintsanak. A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg – tették hozzá. Azt kérték, hogy senki ne nyissa meg a linket, ne adja meg a bejelentkezési, illetve bankkártya adatait.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mindig ellenőrizni kell az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail címről küldik. Ezzel szemben a Díjnet Zrt. levelei mindig “@dijnet.hu” végződésű e-mail címről érkeznek – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb