Mindenmás

Meghalt a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Kordás László

53 éves korában meghalt Kordás László országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa. A hírt a DK jelentette be a közösségi oldalán – írja az Index.

Mint írják, Kordás László 1969-ben született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait követően, 1987-ben a Csonka János Ipari Szakiskolában szerzett karosszérialakatos-hegesztő végzettséget, majd másfél éves sorkatonai szolgálatot teljesített. Ezt követően a Ikarus Karosszéria és Járműgyár RT. dolgozója lett karosszérialakatos-hegesztőként, ezalatt a Vasas Szakszervezet ifjúsági felelőse és az ifjúsági bizottság elnökhelyettese, illetve elnöke volt. 1994 és 1998 között a NABI RT. dolgozója és az Autóbuszgyártók Vasas Szakszervezetének elnöke volt. Munkája mellett dolgozók gimnáziumában tanult, 1995-ben érettségizett a Dugonics András Általános Iskola és Gimnáziumban.

AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁG ALELNÖKE VOLT

Mint hozzátették, 1998-ban a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség titkára, majd elnöke lett.

  • 2002 és 2004 között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének alelnöke volt,
  • majd 2004 októberében a Csizmár Gábor vezette Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára lett az első Gyurcsány-kormányban.
  • Tisztségét a második Gyurcsány-kormány megalakulásáig, 2006 júniusáig töltötte be,
  • majd 2007-ben a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatói tanácsadója lett.
  • 2008-ban a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási szakán közgazdász diplomát szerzett,
  • majd 2009-ben a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központban közigazgatási alapvizsgát és közigazgatási szakvizsgát tett.
  • 2009 és 2011 között a Foglalkoztatási Hivatal főigazgató-helyettese volt, majd különböző alapítványok tanácsadójaként dolgozott.
  • 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt,
  • 2015-ben pedig a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke lett.

Elnöki posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor belépett a Demokratikus Koalícióba A párt XVI. kerületi szervezetének lett tagja. A 2022-es országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért pártszövetség országos listájának 30. helyéről szerzett mandátumot, az Országgyűlésben a vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke lett. A politikus halálhírét a Demokratikus Koalíció jelentette be. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb