Mindenmás

Napi tutiság: a japán kardművészetnek hódol és 4 danos mester Frank István, vármegyénk egyik rendvédelmi igazgatási alkalmazottja

Nem semmi hobbit űz Frank István, rendvédelmi igazgatási alkalmazott, ugyanis kiderült, hogy a mindennapos munka mellett a Battodo japán kardművészetnek hódol, annak már 4 danos mestere. Bevallása szerint a Battodo révén nagyfokú pontosságot és koncentrációt tanult.

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség egy új posztsorozatot indított a közösségi oldalán, ahol a kollégáik szabadidős tevékenységeit mutatják be. Az első ilyen poszt pedig Frank Istvánról született, mint kiderült, a rendvédelmi igazgatási alkalmazott informatikusként dolgozik a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségen. Munkája végeztével nem hobbikertje, hanem a dojo felé veszi az irányt, István ugyanis a Battodo japán kardművészet 4 danos mestere – írja a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség a közösségi oldalán.

„A Battodo révén nagyfokú pontosságot és koncentrációt tanultam, hiszen egy-egy tameshi giri során a vágott felületből egyértelműen kitűnik a kapkodás vagy a szétszórtság. Ez az összpontosítás és jelenlét a dojon kívül is elkísér, az életem szerves részévé vált” – vallja a hobbiról Frank István.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb