Szegedi Arcok

Három iskolában tartanak ülősztrájkot a diákok Szegeden, a Deák Ferenc Gimnáziumban száz tanuló ült le az aulában

Szegeden legkevesebb három középiskolában tartottak ma délelőtt, illetve tartanak jelenleg is ülősztrájkot a diákok. Az Egységes Diákfront információja szerint két gimnázium tanulói biztosan részt vesznek a tiltakozó akcióban, és úgy tudni, egy szakképző intézmény is csatlakozik – írja a Telex.

A portál szerint a Deák Ferenc Gimnáziumnak mintegy száz tanulója ült le 11 óra után az iskola aulájában, mindegyik osztályból csatlakoztak az akcióhoz.

HÁROM ISKOLA TILTAKOZÓI HÍVTÁK FEL A FIGYELMET A KÖZOKTATÁS MEGÚJÍTÁSÁRA

Az is kiderült, hogy ma reggel három egymás mellett lévő oktatási intézmény tiltakozói álltak ki néhány percre az utcára egy közös fotóra. A Telex tudósítójának kérdésére az egyik szervező pedagógus elmondta, hogy a Deák Ferenc Gimnázium, a Gedói Általános Iskola, és a Krúdy Gyula Szakképző Iskola tanárai azért döntöttek így, mert ezzel megmutatják, hogy a háromféle iskolatípus mindegyikében egyaránt fontos a közoktatás megújítása, a sztrájkoló tanárok illetve a szakszervezetek követeléseinek teljesítése. Mint kiemelték, a sztrájk az eddigi módon valószínűleg nem folytatódik, de a tiltakozást nem hagyják abba, többféle formában viszik tovább, erről még egyeztetnek. A közelgő érettségi időszak miatt a tiltakozó tanárok továbbra is nagyon figyelnek arra, hogy a diákok jogai és érdekei ne sérüljenek, a tanulmányaikban ne zavarják őket a tanári akciók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb