Blog

Éljenek a szegedi civilek! Bárki bármit mond többek között miattuk is Szeged a galaxis legszerethetőbb városa!

Szeged a szegediek miatt szolidáris! Ez nagyon fontos az év minden napján, kiemelten most, mivel ma van Magyarországon a CIVILEK NAPJA. Elképesztően sok aktív civil egyesület van Szegeden, akik gigantikus energiákkal, hatalmas lélekkel folyamatosan segítik a szegediek életét. A Szeged365 miattatok a legolvasottabb média platform Szegeden, ezért kutyakötelességünk nekünk is segíteni Nektek: hozzuk a legfrissebb, legropogósabb hiteles információkat Szegedről, és amiben csak tudjuk segítjük a civil aktivitásokat. Ezektől jobb Szeged, többek között ezért is Szeged a galaxis legszerethetőbb városa!

Elsőként nagyon köszönjük a Szeged365 Family-nek, Nektek azt a hatalmas szeretetet amit kapunk tőletek: legyen szó segítségről, szolidaritásról, Ti azonnal összefogtok és segítetek. Évente közel 100 szegedi családnak segítünk együtt, hiszen sokan önhibájukon kívül is olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy gyors civil segítségre szorulnak. Sosem felejtem el a hölgyeket és urakat, akiknek a Dél-magyarországi Polgári Egyesület tagjaival együtt több ezer adományt, maszkot, élelmiszert juttattunk el akkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá, miközben a legnagyobb bizonytalanság volt a szegediek körében.

Most is naponta érkeznek a levelek, üzenetek a szerkesztőségbe, hogy kiknek kellene segíteni, vagy melyik civil eseményről írjunk, hogy a lehető legtöbb szegedihez eljusson az információ. Nyáron megismertük a Makkosházi Közösségi Kertek parcella tulajdonosait is, Kinyó Pál koordinátor több alkalommal is meghívott bennünket Makkosháza kis ékszerdobozába. Jó érzés volt látni, ahogyan az idősek (ahogyan mi mondjuk a régebb óta fiatalok), unokáikkal együtt kertészkednek Makkosháza közepén.

Elképesztően sok alkalommal segítettetek velünk együtt rászoruló családokon, és a legjobb érzés volt amikor cikkeink után záporoztak hozzánk a levelek, a felajánlások. Igazi civil erő a Szeged365 Family, ezt nagyon köszönjük nektek!

Legutóbbi vlogunk alá a következő üzenetet írta az egyesület vezetője:

“Köszönöm a szegedi médiaképviselőknek, hogy megkeresésemet válaszra sem méltatták! De mint tudjuk a NEM is egy válasz…Tehát a köszönet egyedül a Szeged365-öt illeti, köszönöm Balázs!”

A több év alatt brutálisan sok sikeres összefogást koordinálhattunk, de 10 nappal ezelőtt is megmutattátok mekkora ereje van a Szeged365 Family -nek: több üzenetet kaptunk, hogy a Vér-tónál a galambtetemek hevernek, zavarva a gyerekekkel a családi sétákat, sőt egy galamb konkrétan felakasztva lógott az egyik Székelykapun. Rá két napra újra kilátogattunk a helyszínre, és akkor már minden rendben volt, és a következő vidám cikket írhattuk meg Nektek:

A végére is csak egy dolog maradt: KÖSZÖNJÜK! Tartsa meg minden Szeged365 Family tag a jó szokását, és ha úgy gondolja civil segítség kell valahol, akkor írjatok, hívjatok bizalommal és lehetőségeink szerint segítünk mi is. Még egyszer köszönjük Nektek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb